Compensatieregeling: TVL Q4 2021 bekendgemaakt

Het kabinet heeft vanwege de nieuwe coronamaatregelen besloten om ook in het 4e kwartaal de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) open te stellen voor ondernemers (waaronder sportaanbieders). De regeling TVL Q4 2021 is er voor ondernemers/organisaties die in het 4e kwartaal van 2021 minimaal 30% minder omzet hebben ten opzichte van het 4e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020. Wat kun je alvast doen?

1. Begin op tijd

Hoe eerder je begint met het voorbereiden van de aanvraag, hoe beter. Het aanvragen zelf hoeft niet per se op de eerste dag. Het is dan vaak heel druk. Wacht ook niet tot het laatste moment, want als er onduidelijkheden of problemen zijn bij de aanvraag is er weinig tijd het samen met het RVO op te lossen.

2. eHerkenning 3

Zorg dat je eHerkenning 3 hebt. Dat is het veiligheidsniveau waar het RVO mee werkt. In sommige gevallen kan inloggen en aanvragen ook nog met DigiD. Bijvoorbeeld wanneer je als bestuurder of eigenaar bij de KvK staat geregistreerd.

TVL Q4 2021 opent naar verwachting begin december. Bekijk deze pagina regelmatig voor de nieuwste ontwikkelingen óf meld je aan voor een update per e-mail. Alle informatie en voorwaarden over de TVL Q4 vind je hier. Wil je toch meer informatie? Dan kun je gebruikmaken van de livechat op www.rvo.nl/tvl, bellen naar 088 042 25 00 of een e-mail sturen. Een team van RVO- medewerkers staat op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur voor je klaar.

Update

Daarnaast is naar aanleiding van de laatste persconferentie met het ministerie van VWS afgesproken dat de eerdere ingezette regelingen om de financiële consequenties van deze COVID-19 maatregelen te compenseren, weer gebruikt zullen worden. De heer Mark Rutte gaf tijdens de persconferentie aan dat dit vooralsnog geldt tot het eind van dit jaar. Het gaat daarbij o.a. om de TASO (sportverenigingen) TVS (gemeenten voor kwijtschelding huur) en SPUK IJZ (ijsbanen, zwembaden). Hiervoor is 35 miljoen beschikbaar gesteld. Zodra er meer informatie bekend is, laten we het jullie weten.

Vragen? Neem contact met ons op.

Scroll naar boven