Financiële steun voor professionele cultuurorganisaties, amateurkunst en zzp’ers

Omdat de lockdown ook in 2021 nog impact heeft op de culturele sector, blijft financiële steun helaas noodzakelijk. Verschillende culturele organisaties en zelfstandige makers kunnen gebruik maken van de landelijke steunmaatregelen. Maar we zien ook dat er nog steeds organisaties tussen wal en schip vallen of dat de steunmaatregelen niet toereikend zijn. Gemeente Breda stelt opnieuw een extra subsidieregeling in, ter (gedeeltelijke) compensatie van de vaste lasten en inkomstenverlies. Ook voor culturele organisaties en ondernemers die géén algemene cultuursubsidie van de gemeente krijgen.

Ben je actief in het culturele veld of het creëren van cultureel aanbod, als organisatie, vereniging of (zelfstandig) ondernemer? Dan kom je wellicht in aanmerking voor deze steun. Onder cultureel aanbod verstaan we in dit geval film, dans, toneel, beeldende kunst, erfgoed, design, cultuur- educatie & participatie en alle vormen daartussen. Aanvragen kan vanaf 1 mei t/m 31 mei 2021. Via deze link vind je alvast meer informatie over de regeling en de aanvraagprocedure.

Meer weten?
Benieuwd wat voor (financiële) ondersteuning je nog meer kunt krijgen als vrijwilligersorganisatie? Neem gerust contact op, wij denken graag met je mee.

Scroll naar boven