Honderden Bredase vrijwilligers genieten van zomerprogramma MOOIWERK

vrijwilligers breda mooiwerk zomerprogramma

8 weken, 19 organisaties, 32 activiteiten en bijna 500 inschrijvingen: trots kijken we terug op de derde editie van het zomerprogramma voor Bredase vrijwilligers!

Wat is het zomerprogramma?

“Het zomerprogramma van MOOIWERK is speciaal voor Bredase vrijwilligers”, vertelt Jamy, projectleider van het zomerprogramma. “We bieden samen met partners in de stad allerlei activiteiten en workshops aan. Bijvoorbeeld het beklimmen van de Grote Kerk met een gids, een rondleiding bij STEK, met dieren werken bij de kinderboerderij Wolfslaar en weven bij Hobbyclub Princenhage.

vrijwilligerswerk breda
Vrijwilligers in de Grote Kerk van Breda tijdens het zomerprogramma!

Het is een stukje waardering naar de Bredase vrijwilligers. Zij mogen namelijk kosteloos met gave activiteiten meedoen. Tegelijkertijd maken ze kennis met andere vrijwilligers. Ze komen in aanraking met andere plekken in de stad waar zij (ook) vrijwilligerswerk kunnen doen.”

Veel positieve reacties

Vanuit de vrijwilligers kwamen er veel positieve reacties. Sommigen deden zelfs met meerdere activiteiten mee. Er is veel inspiratie opgedaan.

“Op pad met andere vrijwilligers, even eruit…en iets leren over Breda!”

Andersom krijgen vrijwilligersorganisaties en verenigingen op deze manier een nieuw publiek binnen. Zo vergroten ze hun zichtbaarheid en neemt de interesse toe voor hun organisatie. Er zijn dus veel zaadjes gepland bij de deelnemende vrijwilligers.

Ook meedoen met jouw organisatie of vereniging?

Dankzij onze partners hebben we de kans gekregen om samen een nog groter programma neer te zetten voor Bredase vrijwilligers en het tot een succes te maken. Zonder hen was het niet gelukt!

“Ik had de indruk dat iedereen het leuk vond. Er komt al iemand op gesprek om vrijwilliger te worden!”

Wil jij volgend jaar ook meedoen met het zomerprogramma van MOOIWERK? Dit is een unieke kans om jouw organisatie van een andere kant te laten zien. Bovendien krijg je de kans om de Bredaase vrijwilliger te bedanken voor hun inzet. En wie weet zijn er (toekomstige) vrijwilligers geïnteresseerd om ook vrijwilligerswerk bij jouw organisatie te doen!

Stuur een mail naar workshops@mooiwerkbreda.nl

Wist je dat…

MOOIWERK het hele jaar door kosteloos workshops & bijeenkomsten aanbiedt voor de Bredase vrijwilligers? Dus niet alleen in de zomer! Neem eens een kijkje op de agenda en schrijf je in via www.mooiwerkbreda.nl/workshops-bijeenkomsten.

____________________________________________________________________________________

Het zomerprogramma 2022 is mede mogelijk gemaakt door:

Scroll naar boven