Kenniskanjer Jermaine volgde meer dan 200 e-learnings via MOOIWERK!

Jermaine Neijts is een echte leerkanjer. Hij heeft al meer dan 200 cursussen gevolgd in de online leeromgeving van MOOIWERK. Daarmee behaalde hij meer dan 100 certificaten! Dat kunnen wij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan… We nodigden hem uit en vroegen ervaringsdeskundige Jermaine wat het online leren nou zo leuk maakt.

“Verslaafd aan leren”

Veel mensen scrollen ‘s avonds lekker op social media. Maar Jermaine krijgt geen genoeg van online leren. Zo geeft hij aan ‘een zwak te hebben’ voor online leren. “Stiekem is het online leren een beetje een verslaving geworden. Het is zó leuk en makkelijk om te doen.”

Gelukkig kunnen we bij Jermaine spreken over een positieve verslaving, die wij aanmoedigen vanuit MOOIWERK. Wij gunnen het alle vrijwilligers om te groeien en in ontwikkeling te blijven.

Met een big smile vertelt Jermaine verder. “Ik doe eigenlijk alle trainingen via mijn mobiele telefoon. We moeten ook wel een beetje met onze tijd meegaan, hè?”

Makkelijk en laagdrempelig

“Je kan het lekker in je eigen tempo doen. Er zijn een hoop korte trainingen en cursussen waar je snel doorheen loopt. Dat maakt het eenvoudig en laagdrempelig.”

Dat Jermaine leergierig is, blijkt wel uit het grote aantal cursussen dat hij heeft gevolgd. “Ik vind het fijn dat het iets voor mezelf is, lekker in mijn eigen bubbel. Het geeft een fijn gevoel en geeft vrijheid. Het levert ook iets op: je krijgt een certificaat! Dat kun je dan weer aan anderen laten zien.’’

Nog lang niet uitgeleerd

Je weet wat ze zeggen: je bent nooit uitgeleerd. Zelfs na 200 trainingen nog niet! Als we Jermaine vragen welke cursus voor hem nou het meest nuttig was, zegt hij het volgende: “Ik heb veel gehad aan de digitale BHV-training die ik later ook weer heb kunnen gebruiken voor mijn werk. Ook heb ik veel gehad aan de informatie over autisme, waar ik graag meer over wilde weten.”

Hij raadt andere vrijwilligers ook zeker aan om het online leren eens uit te proberen. “Het zou toch mooi zijn als álle vrijwilligers hier gebruik van zouden maken? Het is voor de mensen die zich willen ontwikkelen, maar ook voor de mensen die thuis zitten en iets nuttigs willen doen voor zichzelf.

“Waarom zou je het niet doen?”

“Waarom zou het je het niet doen? Iedereen kan het doen en er is zo veel om uit te kiezen. Er is echt voor ieder wat wils. Dit is gewoon een heel mooi aanbod wat je niet kunt laten liggen.”

Doe jij vrijwilligerswerk? Dan mag jij jezelf ontwikkelen via MOOIWERK. Dit doe je door workshops, bijeenkomsten of online cursussen te volgen. Jij kiest wat past bij jou! Ben je enthousiast geworden over het online leren? En wil jij – net als Jermaine – lekker aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? Kijk dan op de online leren pagina welke cursus je wil doen, en meld je aan!

 

Scroll naar boven