MOOI, Breda! @ Studententennis Breda (STB)

studententennis breda mooi breda

Er zijn bijna 2.000 (!) plekken in Breda waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Veel hè? MOOIWERK laat je deze plekken zien – in de nieuwe rubriek MOOI, Breda! Lees mee en ontdek hoe divers vrijwilligerswerk is in onze stad. Deze maand staat Studententennis Breda (STB) in de spotlights. Noem het een studentenvereniging voor tennis, of een tennisvereniging voor studenten. “Dat ligt eraan hoe laat je belt”… 😉

Tennis, gezelligheid en… vrijwilligerswerk!

Studententennis Breda is er – zoals de naam het al zegt – speciaal voor studenten. Het is een frisse en jonge vereniging! Je kunt er terecht voor een potje tennis én voor een feestje. STB organiseert het hele jaar door tossavonden en tennistoernooitjes. Gezelligheid vind je er ook meer dan genoeg, op de club of in de stad.

De activiteiten worden georganiseerd door de leden van STB zelf; daarvoor zijn er verschillende commissies. Door dit vrijwillig te doen, kunnen leden zich persoonlijk ontwikkelen. Denk aan feesten organiseren of social media kanalen bijhouden. Er is daarnaast een introcommissie, een kascommissie, een externe commissie, een sponsorcommissie en een lustrumcommissie.

Je kunt doen wat je zelf leuk vindt, maar dat is niet verplicht! Je hoeft dus niet bij een commissie. Als je af en toe gewoon een balletje wil slaan of een biertje wil drinken, is dat net zo prima.

stb 700x400 mooi breda vrijwilligerswerk

Het ontstaan van STB

STB is 4,5 jaar geleden opgericht. Sjoerd vertelt ons daar meer over. “Veel studentenactiviteiten zijn vaak alleen gefocust op bier drinken (dat doen we óók), maar er was eigenlijk niets te doen in combinatie met sport. Dat werd gemist. Zeker gezien het grote aantal studenten in Breda.

Een paar mensen zeiden gewoon: ‘we gaan dit doen, wie wordt er lid?’ Er was gelijk veel animo. Eerst waren de ALV’s gewoon nog bij Avans in een klaslokaal. Nu, in nog geen 5 jaar zijn we uitgegroeid naar bijna 200 leden. En binnenkort zijn we natuurlijk 5 jaar, dan vieren we (extra) feest!”

Een levendige vereniging

Je ziet onderling mooie dingen ontstaan. Mensen spreken met elkaar af om samen te sporten, vriendschappen ontstaan en… er zijn zelfs STBaby’s onderweg! Zo zie je maar wat het je kan opleveren. 😉

Iedere student (of afgestudeerde) van het MBO, HBO en WO tussen de 16 en 30 jaar mag lid worden bij Studententennis Breda. Dit kan al vanaf € 19 per jaar. STB gebruikt de faciliteiten van Tennisvereniging Breda Noord. Je vindt ze aan de Terheijdenseweg 508.

STB breda vrijwilligerswerk mooi breda

En… moet je per se kunnen tennissen?

“Ik sportte zelf eerst nooit!” vertelt Sjoerd lachend. “Pas sinds ik hier woon. Je hoeft echt niet goed te kunnen tennissen om lid te worden. Ik hoor wel eens: ‘Maar ik kan niet tennissen!’. Dan zeg ik altijd: goed nieuws, kon ik ook niet. Laat die schaamte van een bal niet raken lekker los. Dan heb je de leukste tijd.”… »»

Meer weten over STB en of je er lid kan worden/vrijwilligerswerk kunt doen?

👉 FB: @Studententennisbreda
👉 IN: @studententennis.breda
👉 www.studententennisbreda.nl

Lees ook: het interview van voorzitter Sjoerd in MOOI MENS gezien!

Scroll naar boven