MOOI MENS gezien! | #22 Anna Micha

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI mens! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Deze maand zetten we Anna Micha (22) in de spotlights. Vanuit haar stage kwam ze terecht bij Stichting Sinterklaas Comité. Hier doet ze – ondanks wat de naam doet vermoeden – het hele jaar mooi werk. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen zo min mogelijk merken van de geldproblemen van hun ouders. En dus ook leuke dingen kunnen (blijven) doen!

Wie ben je en wat doe je als vrijwilliger?

Hoi! Ik ben Anna-Micha, 22 jaar. Ik ben bestuurslid bij Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Deze organisatie zorgt ervoor dat kinderen in Breda zo min mogelijk van de geldproblemen van hun ouders meekrijgen. We verzorgen leuke dingen, zoals dagjes weg of spelletjesmiddagen. Ook zorgen we ervoor dat de kinderen kunnen sporten. Met Sinterklaas kunnen de kinderen een cadeautje uitzoeken t.w.v. 25 euro. 

Onze stichting is begonnen met cadeautjes tijdens sinterklaar. Ondertussen zijn we ook intermediair van Jeugd Sport Fonds. Als kinderen door financiële redenen niet kunnen sporten, dan geven wij dit door aan dit fonds. Op die manier is onze stichting is het hele jaar bezig, niet alleen rondom 5 december – zoals onze naam misschien doet vermoeden! We organiseren ook verschillende dagjes weg. Zo zijn we afgelopen zomer zijn we met 80 kinderen naar een pretpark in Duitsland geweest.  

Zelf ben ik terecht gekomen bij de stichting vanuit mijn stage van 2 jaar tijdens mijn studie Sociaal Werk. Als bestuurslid regel ik de activiteiten, ben ik begeleider bij de activiteiten en regel ik alles wat binnenkomt rondom de sport aanvragen. Hier ben ik wel een paar dagen week mee bezig. Het verschilt natuurlijk, met sinterklaas is het wel drukker.

Het bestuur bestaat uit vijf vrijwilligers. We beheren ook een speeltuin in onze wijk waar drie andere vrijwilligers actief zijn. Hier organiseren we ook altijd iets leuks met de kinderen, zoals Halloween of spelletjesmiddag.

Wat vind je het leukst aan je vrijwilligerswerk bij Stichting Sinterklaas Comité?

Dat je iets goeds doet! Je helpt elkaar een beetje. Je hoeft niet iets te krijgen om iets te doen. Je ziet de lachende kinderen; dáár doe je het voor. Om hen een leuke tijd te bezorgen. Blij dat ik hier als stagiaire terecht ben gekomen!

Wat is het mooiste moment dat je hebt meeste is bijgebleven tijdens het vrijwilligerswerk?

Ik denk altijd met sinterklaas: het is iedere keer weer heel magisch. De kinderen geloven daar natuurlijk in en dat is zo mooi om te zien. De voorzitter is dan sinterkaas en wij zijn dan de pieten. Ze hebben ons wel eens gezien, maar herkennen ons dan helemaal niet. Met sinterklaas krijgen ze allemaal een cadeautje en dan zijn zij super dankbaar en blij dat ze iets krijgen. Een dagje weg ook ,want de kinderen gaan nooit ergens heen of komen niet buiten Breda. Je ziet ze dan echt genieten!

Wat heeft MOOIWERK voor jou betekend?

We hebben een workshop wervende teksten schrijven gevolgd. Het is best moeilijk om vrijwilligers te vinden in deze tijd. Alles is tegenwoordig best duur allemaal en als je bijvoorbeeld een uitkering hebt, is lastig om iets te doen waar je geen geld voor krijgt.  

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen?

Voel je niet verplicht. Ik doe het omdat ik het leuk vind om te doen. Ook omdat ik de organisatie al kende vanuit mijn stage. Maar je moet natuurlijk zelf ontdekken wat bij jou past. Ik vind dat iedereen een gelijke kans verdient en nu kan ik een steentje bijdragen voor gezinnen in armoede.  

_____________________

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar communicatie@mooiwerkbreda.nl, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal! 

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar boven