MOOI MENS gezien! #33 | Mario

mario mooi mens

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI mens! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel. 

Deze maand: Mario van voetbalvereniging de Gunners! Hij heeft zijn carrière doorgebracht in verschillende functies rondom marketing, communicatie en management, voornamelijk in de banksector. De laatste drie jaar van zijn carrière was hij interim-manager. Maar sinds kort is hij gestopt met werken.

“Ik ben grootvader van drie kleinkinderen. Wij passen één dag in de week op. Hartstikke leuk, we hebben onze handen er vol aan! Naast de kleinkinderen is een van mijn grootste passies voetbal, en dat brengt me hier. Bij Voetbal Vereniging The Gunners in Breda.” 

mario kantine the gunners

Wat doe je als vrijwilliger? 

“Ik ben al meer dan zes jaar de voorzitter van de club! Eigenlijk begon mijn betrokkenheid hier toen mijn zoon begon te voetballen. Ik was al jaren als eerste elftal speler aan de club verbonden en ik werd wel eens gevraagd om training te geven. Zo ben ik verder de club in gerold. Uiteindelijk leidde dat tot mijn rol als voorzitter.   

Maar dat is niet het enige vrijwilligerswerk wat Mario doet. “Ik ben al meer dan zes jaar betrokken bij het landelijk bestuur van Alpe d’HuZes. Vorig jaar hebben we maar liefst 17 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker! Alles bij Alpe d’HuZes wordt gedaan door vrijwilligers en het geld dat we ophalen gaat rechtstreeks naar onderzoek. We hebben ongeveer 5.000 deelnemers en in totaal 20.000 mensen die die dagen op de berg staan. Echt iets om trots op te zijn!” 


Wat vind je het leukst om te doen?
 

“Bij The Gunners hebben we een mooie club leden. Hiervan zijn er al veel heel lang lid zijn of ze komen uiteindelijk weer terug. Een sfeer van ‘ouwe jongens krentenbrood’! Wij vinden het erg belangrijk dat er toffe activiteiten georganiseerd worden; dit zorgt voor binding en een hecht clubgevoel.  

Op zaterdag drinken we met elkaar een biertje langs de lijn en daarna is er een feestje in de kantine. Toen ik nog werkte, had ik erg volle dagen. Ondanks dat, keek ik er iedere week weer naar uit om naar de club te gaan. Ik kreeg er energie van!”

Wat heeft MOOIWERK voor je betekend? 

“Eigenlijk weet ik nog niet zo goed wat MOOIWERK/Breda Actief doet. Daar wil ik heel graag meer over weten. Wij plaatsen wel vacatures op jullie vacaturebank, omdat wij altijd ruimte hebben voor nieuwe vrijwilligers.”

Wat is het mooiste dat je is bijgebleven tijdens jullie vrijwilligerswerk? 

“Wat ik ieder jaar weer heel mooi vind, is ons Haagse Beemden schoolvoetbaltoernooi. Op de eerste drie woensdagen van april ontvangen wij in totaal ruim 600 kinderen van alle basisscholen die komen voetballen. Zo mooi en tegelijkertijd een mooie manier om leden te werven. Daarnaast heb ik al drie keer een jubileum mogen meemaken, waarbij de meest recente dit jaar is, namelijk ons 70 jarig bestaan! Dit evenement hebben we gevierd met al onze leden, vrijwilligers en sponsoren. Maar ook met mensen uit de buurt. Zelf nu nog denken we terug aan die dagen en beseffen we hoe geweldig dit was… Daardoor zet iedereen zich weer volop in voor onze mooie club.

Tip: lees ook het artikel van v.v. The Gunners in MOOI, Breda!

MOOI, Breda! | @ v.v. The Gunners

_____________________________________________________________

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar communicatie@mooiwerkbreda.nl, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar boven