MOOI MENS gezien! #37 | Berry (en Wil)

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI mens! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel. Deze maand: Berry Vollering. Naast hem staat Wil Vollering. That’s right: twee broers! Berry was al vrijwilliger in Breda. Toen Wil vanuit Spijkenisse naar Breda verhuisde, hoefde hij niet lang te twijfelen om óók vrijwilligerswerk te gaan doen. “Je krijgt er zoveel mooie dingen voor terug!” 

Berry, vertel! Wie zijn de broers Vollering?

“Mijn naam is Berry Vollering. Ik woon vlakbij het winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. De laatste 25 jaar dat ik werkte, was ik ploegchef van de Mentos productie bij Perfetti van Melle. Ik ben de oudste zoon uit een gezin van 11 kinderen. Zelf heb ik twee kinderen en inmiddels 4 kleinkinderen! Vanaf 2008 ben ik betrokken bij de KBO Haagse Beemden en werd ik al gauw bestuurslid, voorzitter. Eén van mijn broertjes is Wil Vollering. Ik heb hem over kunnen halen om bestuurslid te worden bij de KBO. Daar ben ik zo blij mee! Inmiddels zit hij ook alweer ruim één jaar bij de KBO als Penningmeester. Met zijn werkervaring in de cijfers en in de bankenwereld, past de functie van penningmeester perfect bij hem!”


Wat doe je als vrijwilliger?

Berry: “Vanaf 2008 heb ik verschillende dingen gedaan. Van het regelen van de bingo (en de prijzen) en het organiseren van de groepsreizen, tot het bedenken en organiseren van de activiteiten voor de leden. Het is altijd de uitdaging om met zo min mogelijk geld, zoveel mogelijk gave dingen te doen. Daarnaast regelt de KBO Brabant nog veel meer. We geven trainingen over valpreventie en cybercrime. Maar denk ook aan het verbeteren van je digitale vaardigheden, of werken met je telefoon. Specialisten via de KBO geven deze trainingen. Die zijn zo ontzettend waardevol voor onze leden! Ook ben ik vrijwilliger als Schuldhulpmaatje.”

En wat is daar zo leuk aan?

Berry: “De dankbaarheid! Je krijgt er zoveel mooie dingen voor terug. Alleen het handje geven en het oprecht bedanken van de mensen is al zoveel waard. Doordat je meedoet aan activiteiten, zie je dat de mensen met elkaar optrekken. Ze halen er dus sociale contacten uit. Dat is ontzettend fijn om te zien! Fijn dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.

Afgelopen jaar zijn we in gesprek gegaan met één van de adviseurs van MOOIWERK. Zij heeft ons verder geholpen bij het werven van vrijwilligers. Het is mooi om te zien dat meerdere vrijwilligers ons weten te vinden via de vacaturebank van MOOIWERK. Ook attenderen wij vrijwilligers op de cursussen die zij kosteloos kunnen volgen bij jullie!”


Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen?
 

Berry: “Je doet het voor een goed gevoel. Om mensen te helpen. Je doet het voor jezelf. Door vrijwilligerswerk doe je ook ontzettend veel contacten op. Het houdt je scherp en zo blijf je altijd leren. Het geeft mij ook dynamiek in mijn leven. Het helpt mij om een zinvol leven te leiden. Wanneer vrijwilligers zich bij ons aanmelden, dan gaan wij op zoek naar iets wat bij ze past. Wat zijn je interesses? Waar word jij blij van? Alleen dán weet je zeker dat vrijwilligerswerk iets toevoegt in jouw leven!”

_____________________________________________________________

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar communicatie@mooiwerkbreda.nl, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar boven