MOOI MENS gezien! | #8 Frank | Mensen maken Nederland

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI MENS! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Deze week staat Frank in de spotlights! Frank is 65 jaar en werkt niet meer, dit heeft hem gemotiveerd om te beginnen met vrijwilligerswerk! Bij Parkhoeve is hij momenteel bezig om alle onderhoud klusjes onder zijn vleugels te nemen zodat iedereen onbezorgd van de natuur en de dieren kan genieten. “Ik vind het leukste aan mijn vrijwilligerswerk dat ik iets kan bijdragen aan de wijk!”

Hoi Frank! Kun je kort wat over jezelf vertellen?

Ik ben Frank, 65 jaar en ik woon in Breda. Ik heb op dit moment geen werk en dit is dan ook de reden waarom ik vrijwilligerswerk ben gaan doen. In mijn vrije tijd wandel ik veel, sport ik en probeer ik anderen te helpen met klussen. Ik doe sinds juni vrijwilligerswerk bij Parkhoeve Breda Noord. Ik ben daar gestart als toezichthouder, maar die functie is komen te vervallen en nu doe ik daar eigenlijk allemaal verschillende klusjes op het gebied van onderhoud. Zo repareer ik bijvoorbeeld ook het hekwerk bij de ezels.

Hoe ben je bij dit vrijwilligerswerk gekomen?

MOOIWERK heeft mij geholpen met het contact leggen met deze organisatie. Ik wilde aan de slag met vrijwilligerswerk door een oude vriendin die zelf ook vrijwilligerswerk doet. Zij wees mij op MOOIWERK. Het contact krijgen met de organisatie Parkhoeve Breda Noord zelf verliep niet heel soepel, maar door MOOIWERK heb ik uiteindelijk wel de juiste persoon kunnen spreken en ben ik daar nu wel aan de slag!

Wat vind je het leukst aan jouw vrijwilligerswerk?

Ik vind het leukste aan mijn vrijwilligerswerk dat ik iets kan bijdragen aan de wijk! Mensen vinden het fijn om natuur om zich heen te hebben, maar veel natuur is er niet in die omgeving daarom komen mensen ook naar Parkhoeve Breda Noord. Ze kunnen even weg, kletsen en contact leggen met anderen, met de dieren zijn en ik draag daar graag aan bij.

Welk moment is jou het meest bijgebleven?

Ik heb geen mooiste moment, maar het mooiste voor mij en wat voor mij veel meerwaarde heeft is het werken tussen de dieren en het contact met anderen. De dieren komen met je knuffelen elke keer weer en je ontmoet veel nieuwe mensen.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te doen?

Als je nog twijfelt over het doen van vrijwilligerswerk zou ik zeggen: Ga over die drempel heen! Probeer het gewoon en kom uit die comfort zone. Proberen kan nooit kwaad!

________________________________________________________________

MOOIWERK is aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Samen met het vrijwilligersveld in het hele land, maken we tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet (2021) nóg meer mensen enthousiast voor vrijwilligerswerk. Dit doen we onder andere door het vertellen van unieke verhalen in onze rubriek MOOI MENS gezien! #mensenmakennederland

Meedoen met deze rubriek?
Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar onze afdeling communicatie, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Lees hier het verhaal van Mandy die bij OpenEmbassy nieuwkomers in Nederland ondersteunt! Wil jij ook aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

Scroll naar boven