Wil jij iets betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne?

Oproep per direct! Vrijwilligers gevraagd met EHBO diploma én eigen vervoer voor de Opvang locatie De Koepel.

Wil je eerste hulp verlenen en vluchtelingen vervoeren van en naar de huisartsenpost? Meld je dan gauw aan voor de EHBO-pool! Kijk hier voor de volledige omschrijving of neem direct contact op met Bas Kennis: 06-30121132 / ehbo.evenemententeam.breda@gmail.com 

 

Wil je iets anders betekenen, bekijk alle  oproepen voor vrijwilligers! 

De noodopvang aan de Claudius Prinsenlaan zoekt gastheren/ gastvrouwen. Meer informatie vind je hier 

– Vluchtelingen helpen bij het Mondiaal Centrum? klik hier.

– Bekijk hier de vacature van VluchtelingenWerk.  

– Bekijk hier de vacature van Buddy to Buddy

– Bekijk hier de vacature voor Kletsmaatje en wil je de kletsmaatjes coördineren klik dan hier!

– Bekijk op nextdoor de buurtinitiatieven en hulpvragen van buurtbewoners/gastgezinnen voor vluchtelingen. 

– Opvang in de Koepel – https://www.opvangindekoepel.nl/ 

– RefugeeHelp – https://www.refugeehelp.com/offer-help  

Alle actuele hulpvragen vermelden wij op deze pagina. Daarnaast zijn er een hoop andere vrijwilligersorganisaties in Breda die ook staan te springen om vrijwilligers waar je direct aan de slag kunt. Bekijk de mogelijkheden in de vacaturebank.  Houd daarnaast de site van Gemeente Breda in de gaten. 

Op allerlei plekken in Nederland zijn activiteiten gestart. Overal zijn vrijwilligers actief om deze mensen te helpen en de behoefte om hen te steunen is enorm. Het is hartverwarmend om te zien dat veel Bredanaars opstaan en hulp aanbieden. Op dit moment zijn de mensen uit Oekraïne blij met een dak boven hun hoofd en de eerste levensbehoeftes. Maar graag brengen wij alles in kaart en kijken we samen met opvanglocaties waar behoefte aan is.  Vragen? Neem gerust contact op via vrijwilligerswerk@mooiwerkbreda.nl 

Wil je spullen doneren?
Voor het doneren van spullen zijn diverse acties opgezet: 

Op dit moment is er een inzamelactie van #BredavoorOekraïne. Hier lees je aan welke spullen behoefte is.

  Hier vind je een overzicht van spullen die je op dit moment bij De Koepel kunt inleveren.

– Check de site van Gemeente Breda voor de meest actuele informatie.

Initiatieven vanuit (sport)verenigingen & organisaties voor Oekraïne

Laat ons jouw initiatief horen! MOOIWERK verzamelt alle initiatieven en deze worden gecommuniceerd aan de opvanglocaties. Zij halen de hulpvragen op bij Oekraïners. Past jouw initiatief bij een van de hulpvragen? Dan krijg je vanzelf bericht. 

Mail jouw initiatief naar vrijwilligerswerk@mooiwerkbreda.nl  

Zelf op zoek naar vrijwilligers?

Zit je bij een organisatie of zet je een initiatief op en zoek je daarvoor vrijwilligers? Schrijf je dan in via deze link en plaats je vacature op onze vacaturebank.

Diverse actieplatforms

Mensen bieden massaal hulp aan voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Om alle hulpacties van hulporganisaties en mensen te verzamelen en meehelpen makkelijk te maken, zijn er diverse actieplatforms gelanceerd zoals: NLvoorVluchtelingen en Giro555vrijwilliger. Deze platforms maakt vrijwilligerswerk, acties en hulpvragen inzichtelijk.

Steun de gezamenlijke actie van Giro 555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan de honderdduizenden Oekraïners die op de vlucht zijn. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden. Zij leven in angst en onzekerheid maar Giro 555 kan helpen. De organisatie steunt o.a. met voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Meer info vind je op de website van Giro 555

Meer informatie Opvang Oekraïners
– Zoek je meer informatie over de Opvang van Oekraïners en wat wel en niet mogelijk is, bekijk dan de site van de rijksoverheidsdienst. 
– Ben je een gastgezin voor Oekraïners, dan kunnen jouw Oekraïense gasten naar de wekelijkse vrijdag koffiemiddag bij Stichting de Herberg.
Scroll naar top
X
X
X