Opvallen tussen alle andere vrijwilligersvacatures: zó doe je dat!

vrijwilligersvacature

Eén van de eerste dingen die je doet als je op zoek bent naar nieuwe vrijwilligers, is een oproep schrijven. Met hierin de boodschap dat je op zoek bent naar enthousiastelingen voor je organisatie. Als we rondkijken op vacaturebanken voor vrijwilligers, dan komen we vaak veel van hetzelfde tegen. Titels als “Kom jij ons helpen?”, “Heb jij affiniteit met ouderen?” en “Vrijwilligers gezocht” vliegen je om de oren. Terwijl dat niet is waar mensen door getriggerd worden…

Wat dan wél?

Stel, je leest de krant. Of je kijkt op Nu.nl. Welke nieuwsberichten lees je dan? Waarschijnlijk die met een leuke, gekke, aparte, actuele of rampzalige titel of kop. Dan lees je in ieder geval even verder, toch? En wat maakt dat je dan óók nog de rest van het artikel leest? Vermoedelijk wanneer deze grappig is, grote nieuwswaarde heeft, belangrijke informatie voor je heeft of bijzonder of grappig is. Die blijven je bij. Je voelt hem aankomen: als je een vacature schrijft voor een nieuwe vrijwilliger, werkt dat net zo!  

Praktisch aan de slag

Schrijf je de oproep voor je organisatie of schrijf je het voor de potentiële vrijwilliger? Veel organisaties denken (schrijven) nog vanuit hun eigen koker terwijl je juist in het hoofd van de vrijwilliger moet kruipen. Nu je dit weet kun je dus met een heel andere blik aan de slag. Een grappige kop, een origineel verhaal, een pakkende inhoud of een oproep waar je gewoonweg geen NEE tegen kunt zeggen, dát is waar je mensen mee in beweging krijgt. Hoe je dat doet? Dat gaan wij je stap voor stap uitleggen. Ook ga je gaat direct praktisch aan de slag tijdens onze training!  Dit doe je samen met andere Bredase vrijwilligersorganisaties die – net als jij – graag met nieuwe vrijwilligers willen. Zo kun je samen sparren!  

Volg onze training

Meer weten en gelijk praktisch voor je eigen Bredase organisatie aan de slag? Doe dan mee aan onze training. We geven twee keer per jaar een workshop over het schrijven van die perfecte vacature. Deelname is kosteloos voor vrijwilligersorganisaties uit Breda. Lees hier meer informatie!

Schrijf je nu in! 

Wegens groot succes van de cursus verzorgen wij deze 2x per jaar, in het voor en najaar. Zorg ervoor dat je erbij bent, want vol blijkt ook echt vol!  Deelname is kosteloos. Alles wat wij vragen, is jouw commitment om een zo aansprekelijk mogelijk vacature te plaatsten op MOOIWERK Breda. En dit levert jouw direct een bereik van honderden nieuwe potentiële vrijwilligers op. 

Scroll naar boven