Opvallen tussen alle andere vrijwilligersvacatures: zó doe je dat!

vrijwilligersvacature

Eén van de eerste dingen die je doet als je op zoek bent naar nieuwe vrijwilligers, is een oproep schrijven. Met hierin de boodschap dat je op zoek bent naar enthousiastelingen voor je organisatie. Als we rondkijken op vacaturebanken voor vrijwilligers, dan komen we vaak veel van hetzelfde tegen. Titels als “Kom jij ons helpen?”, “Heb jij affiniteit met ouderen?” en “Vrijwilligers gezocht” vliegen je om de oren. Terwijl dat niet is waar mensen door getriggerd worden…

Wat dan wél?

Stel, je leest de krant. Of je kijkt op Nu.nl. Welke nieuwsberichten lees je dan? Waarschijnlijk die met een leuke, gekke, aparte, actuele of rampzalige titel of kop. Dan lees je in ieder geval even verder, toch? En wat maakt dat je dan óók nog de rest van het artikel leest? Vermoedelijk wanneer deze grappig is, grote nieuwswaarde heeft, belangrijke informatie voor je heeft of bijzonder of grappig is. Die blijven je bij. Je voelt hem aankomen: als je een vacature schrijft voor een nieuwe vrijwilliger, werkt dat net zo!  

Praktisch aan de slag

Nu kun je dus met een heel andere blik aan de slag. Een grappige kop, een origineel verhaal, een pakkende inhoud of een oproep waar je gewoonweg geen NEE tegen kunt zeggen, dát is waar je mensen mee in beweging krijgt. En dat is precies wat je wilt als je nieuwe vrijwilligers zoekt.

Volg onze training op 15 februari

Meer weten en gelijk praktisch voor je eigen Bredase organisatie aan de slag? Doe dan mee aan onze training op 15 februari: “schrijven op een manier die opvalt: hoe doe je dat?” Deelname is kosteloos voor vrijwilligersorganisaties uit Breda. Inschrijven kan via het formulier hieronder.

15Feb19:3021:30Workshop: wervende vacaturetekst schrijvenSpeel jij in op de goede voornemens van vrijwilligers? 

Scroll naar top
X
X
X