Project: “De Schoolsportvereniging Breda”

Met het project ‘de Schoolsportvereniging’ geeft Breda Actief/MOOIWERK basisschoolleerlingen de kans om structureel te sporten in hun eigen wijk. Door de schoolsportvereniging aan te bieden op basisscholen komen leerlingen in aanmerking met verschillende sport- en beweegvormen. Naast het stimuleren van sport op school, maakt het project de stap naar een sportvereniging kleiner.

 

Hoe werkt het?

Voor veel basisschoolleerlingen is het lastig om de weg naar een sportvereniging te vinden. De schoolsportvereniging pakt dit probleem aan door de sportvereniging naar de school te brengen. Kinderen uit de middenbouw kunnen aansluitend aan school gaan sporten bij de sportvereniging in de gymzaal (van school) of gymzaal uit de buurtDe kinderen worden direct lid van de sportvereniging. Uiteindelijk is het doel van de schoolsportvereniging dat de leerlingen daadwerkelijk bij de sportvereniging zelf (op locatie) gaan sporten wanneer ze de basisschool verlaten. De schoolsportvereniging laat kinderen kennismaken met sporten in verenigingsverband en is daarmee een ideale opstap naar een structureel lidmaatschap binnen de sportvereniging.

 

Geoffrey Berens

Karatetrainer Geoffrey Berens verzorgt in de Gymzaal van BS de Wisselaar de lessen van de schoolsportvereniging in deze wijk. Daarnaast verzorgt Geoffrey Berens met zijn vereniging ook op andere plaatsen in Breda karatelessen. “Ik vind het belangrijk dat kinderen sporten en bewegen. De kinderen krijgen niet alleen karatetraining, ik geef ze ook de normen en waarden van de sport mee. Door de Schoolsportvereniging kan dit op een laagdrempelige manier op een locatie die ze al kennen. Momenteel heb ik binnen één schooljaar, 16 nieuwe leden weten te binden aan mijn vereniging, dat is een hele mooie bijkomstigheid natuurlijk. 

Geïnteresseerd in het project de Schoolsportvereniging? En wil je meer informatie? Neem dan contact op met de adviseur uit jouw gebied.

Scroll naar boven