Uit onderzoek blijkt: vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Wij wisten het natuurlijk allang… 😉 Buiten dat het hartstikke leuk is, heeft het doen van vrijwilligerswerk nog meer voordelen. Zo is het goed voor je sociale contacten, je leert je omgeving (nog beter) kennen éen je kunt iets betekenen voor een ander. Maar nu blijkt ook uit onderzoek dat het doen van vrijwilligerswerk écht gelukkiger maakt!

Vrijwilligerswerk maakt tevredener

Mensen die vrijwilligerswerk doen, zijn tevredener met hun leven, met hun sociale contacten én met hun psychische gezondheid! Het maakt daarbij niet uit hoeveel uur vrijwilligerswerk je doet. Dus ook van een korte klus of éénmalig vrijwilligerswerk word je gelukkig!

Het onderzoek

Bijna vijftigduizend mensen van 15 jaar en ouder zijn ondervraagd voor dit onderzoek. Zij kregen de vraag: “Welk cijfer geef jij jouw geluk?” Van de groep mensen die vrijwilligers deed, gaf 91% zichzelf een cijfer van 7 of hoger voor geluk. Bij de groep die geen vrijwilligerswerk doet, was dat 85%.

Ook gelukkiger worden?

Wil jij ook nog gelukkiger worden en meer sociale contacten opdoen? Dat kan, als je vrijwilliger wordt! Doe de test om te ontdekken wat bij je past. Of bekijk hier meteen de vacatures die op dit moment open staan in Breda.


MOOIWERK zet zich in voor iedereen die aan de slag wil met vrijwilligers(werk) in Breda. Potentiële vrijwilligers vinden er vacatures, organisaties krijgen advies en huidige vrijwilligers kunnen workshops en bijeenkomsten volgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Iedere Bredanaar fan van vrijwilligerswerk! Wil jij graag met ons sparren? Neem dan contact op met het team.

Scroll naar boven