Vrijwilligerswerk met dieren in Breda

Ben jij dol op dieren en wil jij hier in je vrije tijd iets mee doen? Buiten bezig zijn of binnen in een opvang; er zijn verschillende organisaties waar je vrijwilligerswerk kan doen met dieren.

Wist jij al dat je van dieren veel kan leren over hun non-verbale communicatie?  Daarnaast is het werken met dieren rustgevend, krijg je een beter geheugen en is het goed voor je communicatieve vaardigheden. Ennuhhh, wie wordt er niet vrolijk van het knuffelen en aaien van dieren? 😉 

9 organisaties om vrijwilligerswerk met dieren in Breda te doen

Heb jij al eens gedacht aan het helpen bij een dierenopvang of een kinderboerderij? In dit artikel vind je negen toffe organisaties in Breda waar je vrijwilligerswerk met dieren kunt doen.  

Dagbesteding PodAa is een fijne omgeving voor mensen met een beperking waar veel activiteiten georganiseerd worden. Zo kunnen vrijwilligers aan de slag met muziek of houtbewerken, dieren te verzorgen (ezels en kippen) of op de akker werken. Maar ook als chauffeur, muzikant of gastvrouw/ -heer kan je hier iets betekenen.  

Bij Kinderboerderij Parkhoeve Noord kan je op verschillende manieren een steentje bijdragen. Hier kan je de dieren verzorgen, hapjes en drankjes verkopen in de horeca, klussen, activiteiten organiseren voor de kinderen of de tuin bijhouden. Maar zij zoeken ook iemand voor de PR en marketing.

Herplaatsing4EverHome zet zich in voor de herplaatsing van huisdieren. Hier kan je als huisbezoeker aan de slag of als gastgezin voor uit huis geplaatste huisdieren.  

Bij Kinderboerderij de Sik in Haagse Beemden kan je aan de slag als gastheer/ vrouw, verzorger voor de tuin of helpen met het onderhoud. Bij deze kinderboerderij is ook een speeltuin voor de kinderen en hebben zij verschillende dieren zoals varkens, cavia’s, geiten en pony’s.  

Dieren opvang Breda is niet alleen een opvang honden en katten maar daarnaast ook voor dieren in het wild. Zij hebben een dieren-ambulance voor gewonde dieren of dieren in nood. Een veelzijdige organisatie waar extra handjes om te helpen, erg welkom zijn.  

Dierenbescherming heeft een hondenschool ‘Gehoorzame Huishond Breda’ waar ze vrijwillige trainers voor zoeken. Lijkt het jou leuk om opgeleid te worden tot honden trainer? Neem dan eens een kijkje op hun website.  

Stichting Dierendonatie.nl is een platform waar mensen geld kunnen doneren voor dierenopvangcentra en andere stichtingen die hulp bieden aan dieren in noodZij zijn nog op zoek naar twee bestuurders, projectbeheerders en sponsorwervers.

Stichting Rolerisuit geeft mensen in een rolstoel de kans om erop uit te gaan. Zij hebben een aantal bussen waar vrijwillige chauffeurs zich voor inzetten. Voor hun boerderij zijn zij op zoek naar dierenverzorgers. Zij hebben 2 emoes, 2 schapen, 3 geiten, 1 hangbuikzwijn en kippen. 

Bij Stichting K’nijn & Co worden konijnen opgevangen als mensen er niet meer voor kunnen zorgen en herplaatsen de dieren als dat weer kan. De stichting werkt alleen met vrijwilligers en zij kunnen de konijnen alleen helpen door de donaties die zij ontvangen. 

Je hebt het net gelezen; je kan van alles doen want alle bee(s)tjes helpen.  

We zijn benieuwd waar jij aan de slag wilt gaan!  Check de vacaturebank voor toffe vacatures waarbij je werkt met/voor dieren. Mis jij jouw organisatie in dit rijtje? Mail ons dan! 

Scroll naar boven