Uit onderzoek blijkt: vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Wij wisten het natuurlijk allang… 😉 Maar nu blijkt ook uit onderzoek dat het doen van vrijwilligerswerk gelukkig maakt!

Het onderzoek

Ruim 45 duizend mensen zijn ondervraagd voor dit onderzoek. Zij zijn allemaal 15 jaar of ouder. De ene helft van de groep doet vrijwilligerswerk, en de andere niet. De belangrijkste vraag die aan hen is gesteld, is: “Welk cijfer geef jij jouw geluk?” Van de groep mensen die vrijwilligers doet, geeft 91% zichzelf, een cijfer van 7 of hoger voor geluk. Bij de groep die geen vrijwilligerswerk doet, was dat 85%. Mensen die vrijwilligerswerk doen, zijn daarnaast ook tevredener met hun leven, met hun sociale contacten én met hun psychische gezondheid! Het maakt daarbij niet uit hoeveel uur vrijwilligerswerk je doet. Ook van een korte klus of éénmalig vrijwilligerswerk word je gelukkig!

Ook gelukkiger worden?

Wil jij ook nog gelukkiger worden en meer sociale contacten opdoen? Dat kan, als je vrijwilliger wordt! Doe de test om te ontdekken wat bij je past. Of bekijk hier meteen de vacatures die op dit moment open staan in Breda.


MOOIWERK zet zich in voor iedereen die aan de slag wil met vrijwilligers(werk) in Breda. Potentiële vrijwilligers vinden er vacatures, organisaties krijgen advies en huidige vrijwilligers kunnen workshops en bijeenkomsten volgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Iedere Bredanaar fan van vrijwilligerswerk! Wil jij graag met ons sparren? Neem dan contact op met het team.

Laat een reactie achter

Scroll naar top
X
X
X