VOL -Basiscursus Taalvrijwilligers

07Sep13:0016:00VOL -Basiscursus TaalvrijwilligersHelp anderen met de ontwikkeling van de Nederlandse taal13:00 - 16:00

Tijd

(Donderdag) 13:00 - 16:00

Locatie

Nieuwe Veste

Other Events

Details

Ben jij goed in de Nederlandse taal? Heb je minimaal een MBO-opleiding niveau 4? En help je graag anderen? Zet jouw kennis dan in! In deze basistraining leer je hoe je anderen helpt bij het ontwikkelen van zijn/haar taalvaardigheid. Zo kun je bijvoorbeeld taallessen gaan geven aan anderstaligen of laaggeletterden.

Doelgroep
De training is bedoeld voor (potentiële) vrijwilligers die aan de slag willen gaan met taalbegeleiding binnen Breda. Weet jij niet zeker of jouw organisatie is aangesloten bij het Digi-Taalhuis? Neem dan even contact met hen op zodat je zeker weet of de training voor jou van toepassing is.

Lesdata
Donderdag middag 07 september 2023
Donderdagmiddag 14 september 2023
Donderdagmiddag 21 september 2023
Donderdagmiddag 28 september 2023

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten telkens gericht op een andere vaardigheid. Deelname aan alle lesdagen is van belang, voor het krijgen van een certificaat.

Reservelijst
Is de training vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je hier aan voor de reservelijst.

Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke workshop jij graag op de reservelijst zou willen, dan maken wij het gelijk in orde. 

Sta jij op de reservelijst? Indien er een plaatje vrijkomt nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op! 

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie, inclusief de link om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met de volgende 4 onderwerpen:

1. Achtergronden en doelgroep; leerstijlen en niveaus:
Allereerst maak je kennis met verschillende leerstijlen, zodat je de begeleiding straks goed laat aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook wordt je wegwijs gemaakt in de verschillende taalniveaus.

2. Begeleiden bij lezen:
De verschillende leesstrategieën worden onderscheiden en toegepast. We beginnen met oefenen rondom de begeleiding bij lezen in verschillende situaties (beginnende lezers, NT2-ers, etc). Daarnaast maak je kennis met de lees-en schrijfmethode: Succes!

3. Begeleiden bij NT2:
Wat betekent het om een tweede taal te leren? Je oefent nu met het motiveren en versterken van de deelnemer: taal is een middel, de vrijwilliger is een coach.

4. Spreekvaardigheid NT2:
Tot slot leer je hoe je leervragen naar boven haalt en deze uitwerkt naar oefeningen. Je maakt kennis met allerlei manieren om spreekvaardigheid te oefenen.

 

‘’ Na het volgen van de gehele basiscursus krijg jij een certificaat vanuit BredaTaal die  jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Scroll naar boven