Besturen: waar blijft mijn opvolger!?

17Mei(Mei 17)19:3031(Mei 31)21:45Besturen: waar blijft mijn opvolger!?Een masterclass over hoe je jouw bestuursfunctie weer behapbaar maakt. Én die felbegeerde secretaris of voorzitter werft. 19:30 - 21:45 (31) 7 Plaatsen beschikbaar

Tijd

17 (Dinsdag) 19:30 - 31 (Dinsdag) 21:45

Locatie

Gasthuisvelden 11, 4811VX Breda

Other Events

Details

Besturen: hoe kan het anders?

‘Mijn bestuursfunctie kost erg veel tijd’, ‘we kunnen geen nieuwe secretaris vinden’ en ‘ik wil stoppen met mijn bestuursfunctie, maar er is niemand om het stokje aan over te dragen’. Herkenbaar? In 2 bijeenkomsten helpen we je aan verschillende oplossingen! 

Bijeenkomst 1: Hoe wordt besturen weer behapbaar en leuk?
We horen vaak “we krijgen geen jongere bestuurders…” of “niemand wil meer wat doen, ons bordje is overvol…”. Evelyn van der Haar, zelfstandig workshop- en procesbegeleider in de non-profitsector, en lid van het Back2Basics netwerk, zal jullie tijdens de eerste avond op een interactieve en creatieve manier laten kijken naar het besturen van jouw organisatie. Na deze avond ga je naar huis met praktische tips over hoe je vanuit een andere blik naar de rol van bestuurder kunt kijken. Zo wordt besturen nóg leuker en maak je jouw bestuur aantrekkelijk voor nieuwe bestuursleden.

Bijeenkomst 2: Hoe werf je dat bestuurslid waar je al zó lang naar op zoek bent? 
In de 2e bijeenkomst gaan we aan de slag met de wervingsstrategie. In de praktijk blijken vacatures voor bestuursfuncties namelijk lastig in te vullen. Terwijl het zo leuk kan zijn! In deze bijeenkomst kijken we met een andere bril naar de vacature en gaan we aan de slag met een concreet actieplan. Je gaat naar huis met een wervingsplan dat je meteen in gang kan zetten. Wie weet levert deze aanpak wel die felbegeerde secretaris of voorzitter op!  

Lesdata
Bijeenkomst 1: dinsdag 17 mei
Bijeenkomst 2: dinsdag 31 mei

Doelgroep 
De training is bedoeld voor bestuurders van stichtingen, verenigingen of lokale initiatieven. En voor iedereen die zich binnen deze organisaties bezighoudt met het werven van bestuursleden. 

Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!

Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!

Wat levert de training op?

Na deze bijeenkomst: 
– Heb je meer inzicht in de manier waarop jouw bestuur georganiseerd is  
– Weet je welke acties je kan nemen om je bestuursfunctie minder tijdrovend te maken 
– Heb je een concreet wervingsplan om nieuwe bestuursleden aan te trekken 

 

”Na het volgen van deze workshop ontvang jij een bewijs van deelname dat jij kan gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

7 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven