Cultuursensitief handelen

30Jun19:3021:30Cultuursensitief handelenWil jij leren hoe je op een goede manier omgaat met verschillende culturen?19:30 - 21:30 4 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:30

Details

Hoe ga jij om met culturele verschillen?

Ben jij een maatje, help jij bij zaken als taal, huiswerkbegeleiding of kom jij tijdens ander vrijwilligerswerk in aanraking met verschillende culturen en nationaliteiten? Dan is deze training iets voor jou.

Cultuurverschillen komen in alle soorten en maten voor. Soms begrijpen we elkaar verkeerd of vatten we iets anders op dan er daadwerkelijk wordt bedoeld. Dit kan al lastig zijn binnen je eigen cultuur, laat staan in een andere cultuur. Normen & waarden, empathie, respect en inlevingsvermogen zijn belangrijke aspecten als het gaat om hoe je omgaat met een ander. In deze training nemen we je mee in hoe je op een goede manier cultuursensitief werkt zonder dat het ten koste gaat van jezelf. Zo gaan we aan de slag met: wat belangrijke normen en waarden zijn, hoe jij je als vrijwilliger positioneert, de rol die migratie speelt in het proces. En last but not least gaan we praktijksituaties bespreken over wat er speelt en hoe we hierop kunnen inspelen.

Wil jij leren hoe je op een goede manier omgaat met cultuurverschillen zonder dat het ten koste gaat van jezelf? Sluit dan zeker aan!

Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!

Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze bijeenkomst:

  • Heb je meer inzicht in normen en waarden die spelen binnen verschillende culturen
  • Weet jij hoe je op een goede manier kunt inspelen en omgaan met cultuurverschillen zonder jezelf weg te cijferen
  • Heb je meer achtergrond informatie over wat cultuursensitief werken inhoud
  • Heb je praktische inzichten wat je meer duidelijkheid geeft

 

”Na het volgen van deze workshop ontvang jij een bewijs van deelname dat jij kan gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’

Een woordje van de docent

Werken met verschillende culturen is een uitdaging. Wanneer je deze uitdaging aanneemt, wordt het een verrijking!

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

4 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven