De Indië-herdenking

15Aug14:0015:30De Indië-herdenkingHart voor het verleden? Kom dan naar deze bijzondere herdenking14:00 - 15:30 16 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Dinsdag) 14:00 - 15:30

Locatie

Egala zorg, locatie Raffy, Bernard de Wildestraat 400, 4827 EG Breda

Other Events

Details

Heb jij een passie voor het verleden? Op dinsdag 15 augustus 2023 organiseert Stichting Arjati in samenwerking met Raffy een bijzondere herdenking. We staan stil bij de verschrikkelijke periode van de oorlog (74 jaar geleden) om het verhaal levend te houden.

Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan. Er kwam een einde aan de Japanse overheersing in Nederlands-Indië. Helaas was de vrijheid van korte duur. De verschrikkelijke Bersiap periode brak aan. Het begin van een nieuwe oorlog, die nog eens 4 jaren duurde.

Om hier gezamenlijk bij stil te staan, gaan de vlaggen halfstok en worden door heel Nederland herdenkingen georganiseerd. Zo ook in Breda, waar Stichting Arjati als vanzelfsprekend de Indië Herdenking houdt. De locatie hiervoor is bij het Indië monument in de tuin van Egala zorg bij Raffy aan de Bernard de Wildestraat 400.

Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse heeft in cultuur en historie. Tip: neem jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig! 

Hoe gaat het in zijn werk?
Ongeveer een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.

Reservelijst
Is de training vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je aan voor de reservelijst.

Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst wilt, dan maken wij het gelijk in orde. Sta jij op de reservelijst? Als er een plaatsje vrijkomt, nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

OpenNog beschikbare plaatsen

Scroll naar boven