Ervaren, herkennen en optimaal weten: omgaan met Autisme

23Sep19:0022:00Ervaren, herkennen en optimaal weten: omgaan met AutismeAan de slag met Autisme19:00 - 22:00 2 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 22:00

Locatie

Nog niet bekend! Indien fysiek mogelijk in de Teruggave, Gasthuisvelden 11

Other Events

Details

Wat is jouw kennis op het gebied van autisme? 

Ruim 190.000 mensen in Nederland hebben autisme. Dit is een beperking waarbij informatie op een andere manier in de hersenen wordt verwerkt dan bij de gemiddelde Nederlander. Heb jij wel eens te maken met iemand die autisme heeft? En wil jij daar nog meer over te weten komen? Dan is deze cursus iets voor jou!

”Ondanks de vele mensen die last hebben van deze beperking, blijft het een moeilijk onderwerp. Wil jij meer te weten komen over autisme en een beter beeld krijgen bij wat het precies is? Sluit dan aan tijdens de workshop en wij helpen jou verder!”

Deze training bestaat uit drie verschillende modules waarbij je aan de slag gaat met de verschillende facetten omtrent autisme onder andere: het ervaren, herkennen en het vertalen van de theorie naar de praktijk.

Lesdata en programma
Online voorbereiding – Dit wordt vooraf met je gedeeld.
Bijeenkomst 1: 23 september; Module 1: Autisme Belevings Circuit
Bijeenkomst 2: 30 september; Module 2: Herkennen van en optimaal weten omgaan met autisme

Doelgroep
Vrijwilligers die werken met autisme of in aanraking komen met verschillende typen mensen en geïnteresseerd zijn in het opdoen van informatie over autisme.

Let op! 
Indien de corona-maatregelen het niet toelaten een fysieke training op locatie te verzorgen, wordt de training ONLINE verzorgd via Microsoft Teams.

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze training:

  • Heb je aan de hand van opdrachten mogen ervaren wat autisme inhoudt en heb je een kijkje gekregen in de wereld van autisme.
  • Aan de hand van je zintuigen kun je ervaren hoe het is om informatie op een andere manier te verwerken.
  • Dankzij tips leer je hoe je het beste met mensen met autisme om kunt gaan.
  • Aan de hand van theorieëm en oefeningen maak je op een interactieve manier kennis met autisme.

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven