Het Athtletic Skills Model: wat is het en wat kan ik ermee binnen mijn vereniging?

25Nov19:0021:30Het Athtletic Skills Model: wat is het en wat kan ik ermee binnen mijn vereniging?Op zoek naar inspiratie voor veelzijdig bewegen op jouw vereniging?19:00 - 21:30 17 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 21:30

Locatie

Online

Other Events

Details

Geef jij training bij je sportvereniging? Ben je verantwoordelijk voor het technisch beleid? Of wil je als bestuurslid jouw leden meer stimuleren om veelzijdig te bewegen? In deze bijeenkomst verrijk jij jouw kennis op het gebied van breedmotorische ontwikkeling door inspiratie te krijgen over de schijf van 10 en het Athletic Skills Model. 

Veelzijdig bewegen is belangrijk voor iedereen, op elke leeftijd en op elk niveau. Het maakt je fitter, vitaler en gezonder, wat belangrijk is voor een leven lang met plezier bewegen en optimale prestaties. We zien dat de huidige jeugd en volwassenen aanzienlijk minder fit en motorisch vaardig zijn dan voorheen. Zij missen soms ook het plezier in bewegen. Het ASM geeft een andere betekenis aan beweegarmoede: we bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. 

Het uitgangspunt
Aan de hand van deze ASM-workshop maken de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis met de visie van het Athletic Skills Model. Met deze nieuwe visie op bewegen leert men dat er ook op een andere manier beweegactiviteiten en sporten binnen de sportvereniging aangeboden kunnen worden. Daarmee wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het verenigingsleven en de toekomstbestendigheid ervan. De grondbeginselen van het gedachtegoed, de wetenschappelijke inzichten en het holistische concept staan centraal. Het ASM is een Nederlands product met mondiale erkenning.

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor vrijwilligers/begeleiders/sportkader die trainingen verzorgen binnen alle domeinen van sport en bewegen: bewegingsonderwijs, (top)sport, gezondheidszorg en breedtesport. 

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie, inclusief de link om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze workshop heb je op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met de visie van het Athletic Skills Model. In de training komende de volgende zaken aan bod:

 • Je maakt kennis met de grondbeginselen van het gedachtegoed en het ontstaan ervan: een Nederlands product met mondiale erkenning.  
 • Weet je meer van het holistische concept en hoe dit zich vertaalt naar de praktijk.  
 • Maak je kennis met de nieuwe wetenschappelijke inzichten, die tot het fundament van het Athletic Skills Model behoren.   
 • Leer je de 5 principes van het ASM.
 • Maak je kennis met de onderbouwing achter veelzijdig bewegen, wat leidt tot minder blessures, betere prestaties, meer creativiteit en meer plezier.   
 • Leer je dat door middel van het aanpassingsvermogen centraal te zetten er minder vroegtijdige drop outs binnen de verenigingen zijn, dit geeft een impuls aan de maatschappelijke impact van het model.  
 • Maak je kennis met de bouwstenen van het ASM en de Schijf van 10!  
 • Kom je in aanraking met de mogelijkheden hoe binnen- en buitenaccommodaties ingericht kunnen worden met voorbeelden van PLAYCE en Skills Garden.  
 • Ontdek je de verschillende mogelijkheden van de adaptieve materialen die ingezet kunnen worden binnen de sport.  
 • Maak je kennis met het Athletic Skills Platform.
 • Ontdek je het holistische concept en de concentrische benadering van de bouwstenen in de praktijksessies, gedifferentieerd naar niveau. 
 • Leer je verbanden te leggen tussen (verschillende) verenigingen en sportorganisaties voor mogelijke kennisdeling en samenwerking. 

”Na het volgen van deze training ontvang jij een bewijs van deelname”. 

Een woordje van de docent

Ik zag dat het goede voetballers waren, maar nog geen atleten. Alsof ze een mooi stuk op de piano konden spelen, maar geen muzikanten waren.

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven