Leden: Werven, Binden & Behouden

01Jun19:3021:30Leden: Werven, Binden & BehoudenLeer in meerdere sessies hoe je leden kan werven en je huidige leden kan blijven binden en boeien. 19:30 - 21:30 24 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 21:30

Locatie

Online, Microsoft Teams

Other Events

Details

Past het sportaanbod van de vereniging nog bij de veranderende vraag van de sporter? Communiceer je op de juiste manier naar (potentiële) leden? Hoe profileer je jezelf als sportvereniging? Op deze vragen gaan we in tijdens deze 3-daagse cursus voor Bredase (sport)verenigingen. De cursus bestaat uit drie masterclasses: leden werven (1), leden binden (@) & leden behouden (3). In deze cursus is er aandacht voor het analyseren van het huidige sportaanbod, de veranderende sporter en de mogelijkheden liggen om vraag en aanbod te matchen. Uiteindelijk is de focus vooral gericht op de behoefte van de vereniging en de continuïteit voor de toekomst.  Hier moet jij bij zijn!

Lesdata sessies:
Sessie 1: 1 juni
Sessie 2: 15 juni
Sessie 3: 22 juni


Programma:
Deze cursus bestaat uit 3 sessies met iedere keer een andere thema dat centraal staat:

  • Sessie 1 staat in het teken van binding. We nemen jullie mee in de basis van het binden, behouden en het werven van leden. Dit doen we aan de hand van concrete voorbeelden en leuke opdrachten omtrent de “B’s”. We leren je meer over de 7 stappen om rekening mee te houden als het gaat om ledenbinding. Dit zijn Bezinnen (analyse van de huidige situatie), Binnenhalen (werven), Begeleiden, Belonen, Behouden, Beëindigen en Beleid.  
  • Sessie 2 zullen we verder ingaan op het bezinnen. We maken een analyse van de huidige situatie van de doelgroepen en het sportaanbod binnen de club. Aan de hand van de levensfases in een sportleven en de Motivaction beweegprofielen, zullen we kijken naar waar wervingskansen liggen binnen het huidige aanbod en waar kansen liggen om nieuwe doelgroepen binnen te halen. In deze sessie zullen we keuzes maken aangaan het werven van bepaalde doelgroepen, op basis van een inhoudelijke analyse.  
  • Sessie 3 gaan we een concrete wervingsactie/strategie uitdenken voor de doelgroep. Dit zullen we doen aan de hand van een theorie over de klantreis die een potentieel lid aflegt.  Verder kijken we naar kansen die er liggen in de kracht van samenwerking met partners/partijen in de buurt die in aanraking komen met de doelgroep en gaan we in op de communicatie richting de doelgroep. Dit doen we aan de hand van de Motivaction profielen en de levensfases Sport.  

Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!

Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl

Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze training:

  • Heb je anders leren kijken naar (potentiële) doelgroepen en je huidige sportaanbod;
  • Weet je of nieuwe leden passen bij het huidige sportaanbod van de vereniging;
  • Ga je aan de slag met ledenplan om de continuïteit te waarborgen;
  • Heb je een concrete wervingsactie uitgedacht waarmee je de doelgroep kan bereiken;
  • Kijk je naar samenwerkingskansen om de doelgroep nog beter te bereiken;
  • Weet je hoe je bepaalde doelgroepen aanspreekt en kan benaderen.

Een woordje van de docent

“Deze cursus geeft de vereniging nieuwe inzichten op het gebied van ledenbinding. We garanderen niet dat je binnen enkele weken tientallen nieuwe leden mag verwelkomen. We richten ons juist op de toekomst van de club. Hoe staat het er nu voor? Wat doen we al? En welke doelgroepen passen binnen de cultuur en het aanbod van de club? Door veel interactie en het sparren met vrijwilligers van andere Bredase sportverenigingen, kent de cursus een energieke inhoud. Samen met de verenigingen werken we toe naar een optimaal resultaat. “

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

OpenNog beschikbare plaatsen

Scroll naar boven