Maak jij jouw vereniging inclusief?!

08Jul19:3021:00Maak jij jouw vereniging inclusief?!Hoe inclusief is jullie vereniging? Aan de slag met sporten voor iedere doelgroep, met én zonder beperking!19:30 - 21:00 19 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 21:00

Locatie

Online, Microsoft Teams

Other Events

Details

Mensen met een beperking of rugzakje willen óók graag (binnen reguliere groepen) sporten en bewegen! Kan dit al bij jullie club? Zo nee: hoe zorg je hiervoor en zo ja: hoe kan dit nog beter?

Wist je dat er bij jouw sportclub waarschijnlijk al mensen met een beperking sporten, zonder dat jullie dat weten? Hoe mooi zou het zijn om nóg meer mensen met een beperking binnen jouw sportclub te laten sporten? Er hoeft meestal niet veel aangepast te worden, om deze mensen ook ‘normaal’ te kunnen laten sporten.  

Tijdens deze workshop geven we inzicht in verschillende soorten ‘beperkingen’. We leren jullie hoe je de sportclub nog inclusiever kunt maken. Zo kun je nieuwe leden verwelkomen – waardoor jullie maatschappelijke waarde wordt vergroot!

Onze tip:
Sluit met meer mensen van jouw club aan! Mocht jij als bestuurder/vrijwilliger een geïnteresseerde trainer van de club kennen? Nodig deze dan uit, om vervolgens samen door te kunnen pakken. Er is meer dan voldoende plaats om deel te nemen aan de workshop.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie inclusief de link om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze bijeenkomst:

  • Heb je inzicht in verschillendede mogelijkheden van inclusief aanbod.
  • Weet je hoe je bestaande leden met ‘beperking’ kunt behouden.
  • Weet je een nieuwe doelgroep (potentiële leden) te vinden.
  • Weet je wat potentiële leden voor jouw vereniging kunnen betekenen, mogelijk nieuwe vrijwilligers!
  • Heb je inzichten in de maatschappelijke meerwaarde van sportclubs met aanbod voor mensen met een ‘beperking’.

Een woordje van de docent

Trainer: “Ik heb van mijn spelers een jas met Toptrainer erop gekregen maar zij zijn voor mij de toppers. Ik geniet iedere week van die glunderende koppies”

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven