Compassie themaochtend: loslaten

08Feb09:3012:00Compassie themaochtend: loslatenOntdek hoe bevrijdend loslaten kan zijn! 09:30 - 12:00 8 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Woensdag) 09:30 - 12:00

Locatie

Princentuin 2a te Breda.

Other Events

Details

Durf los te laten!

Vind jij het soms nog lastig om dingen los te laten? Dan is deze themaochtend iets voor jou!

Er gebeurt veel om ons heen. Elke dag gebeurt er van alles. Op je werk, op straat, tijdens het sporten of tijdens je vrijwilligerswerk. Misschien zijn het leuke dingen waar je heel graag aan vast wil houden? Of zijn het juist dingen die minder goed gaan? Zijn er dingen die je wilt veranderen of wegstoppen? Of zijn er gebeurtenissen waar je het liefst de controle over houdt, maar niet kan vasthouden? Loslaten is niet altijd even makkelijk. Het is wel belangrijk om het te kunnen laten gaan, zodat je meer ruimte voor jezelf kan creëren met nieuwe mogelijkheden.

Hoe doe jij dit? Kun jij al een beetje loslaten? Of kun je nog oefening gebruiken?

Tijdens deze training ga jij aan de slag met loslaten. Je gaat het gelijk ervaren. Door verschillende mindfulness oefeningen, voel je hoe je dit kunt doen. Zonder oordeel, afkeuring of door er waarde aan te hechten.

Deze ochtend doen we een paar meditaties. Eén over loslaten, wanneer je het even niet meer weet. En een meditatie over het helen van negatieve emoties. Dit doen we door ‘affirmaties’. Deze helpen je met heftige gevoelens en emoties waardoor je soms wordt overspoeld. Allemaal zodat je de connectie met jezelf niet verliest. Tussendoor doen we andere korte oefeningen, waarmee je je ervaring in vertrouwen leert delen.

Aan de hand van een ‘yoga nidra’ oefening sluiten we de training af. Zo krijg je meer rust in je hoofd. Een yoga nidra is een meditatietechniek waarbij je in een diepe staat van ontspanning komt. Deze oefening brengt je tot rust in je hoofd en lijf. Zo maak je weer contact met je intuïtie. Je slaap wordt beter, en het is goed voor je algemene gezondheid.

Goed om te weten
Aan de hand van verschillende mindfulness en compassie gerelateerde oefeningen, merk jij hoe je kunt loslaten. Zonder oordeel, afkeur of hechting. En zonder gevoel weg te duwen!

Let op! Dit is een praktische training en geen theoretische training.

Benodigdheden

  • Matje 
  • Dekentje

Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse heeft op om een creatieve wijze aan de slag te gaan met mindfulness, mag meedoen. Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig!

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

8 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven