NIEUW! Workshop: Actief mediteren - Wat nieuws proberen in 2023?

31Jan19:3021:30NIEUW! Workshop: Actief mediteren - Wat nieuws proberen in 2023?Kom los van jouw bestaande patronen. Ervaar wat een actieve meditatie voor jou kan betekenen!19:30 - 21:30

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 21:30

Locatie

Hart voor Breda Noord, Steendorpstraat 4 (ingang Petegemstraat) 4826 EP Breda

Other Events

Details

Wil jij eens wat anders proberen? En even loskomen van jouw bestaande gewoontes? Dan is deze actieve meditatievorm iets voor jou!

Er wordt veel over gesproken: meditatie. Jij hebt waarschijnlijk ook op de link geklikt omdat je dacht: “hé, interessant”. We denken bij meditatie namelijk aan rust en ontspanning. In ons drukke bestaan is dat zeer welkom. Dus logisch; je wil er meer over weten.

Yoga en mindfulness zijn hot. Je gaat actief aan de slag met je lijf en met je stemming. Wat is er mis met mediteren? NIETS! Bij mediteren ben je “in het hier en nu”. Je observeert je gedachten zonder ze te veroordelen. Je vertraagt.

“Maar ik moet nog zoveel doen! Ik heb nu geen tijd. Dat is saaaaaaai. Ik wil prikkels, ik wil belangrijk zijn, ik wil bepalen wat we gaan doen. Weg met die meditatie, met dat stil zitten!” Deze prikkels, de DOE-modus en altijd alles maar NU meteen doen… Dat zorgt voor je onrust en stress. En je gedachten willen altijd de belangrijkste zijn. Hier gaan we samen aan werken!

Bij deze workshop zijn de meditaties anders. In plaats van meteen stil te zitten, gaan we eerst iets actiefs doen. We dansen, bewegen, ademen. Er is ruimte voor expressie. Jij kunt jezelf uiten. Hierdoor geef je je mind de aandacht die het verdient. Je ontlaadt. En daarna is er ruimte voor ontspanning en meditatie. Dan wordt het zitten in stilte ook écht rust en ontspanning.

Wist je dat meditatie binnen acht weken al zorgt voor blijvende veranderingen in je hersenen? Dat is wetenschappelijk bewezen. We weten dat het goed voor ons is. Maar waarom is het dan toch zo lastig om er mee te beginnen?  In het kader van het nieuwe jaar en verandering gaat Denise je laten ervaren wat deze dynamische meditatie vorm voor je kan betekenen.

Dus… wil jij het nieuwe jaar ook iets nieuws proberen? Kom dan op 31 januari 2023 naar de workshop: Actief mediteren.

Goed om te weten
Aan de hand van verschillende meditaties en lichamelijke oefeningen ga jij kennis maken met je zelf en deze vorm van mediteren.

Let op! Dit is ervaringsgerichte training en geen theoretische training.

Benodigdheden

  • Matje 
  • Dekentje
  • Makkelijke kleding om in te bewegen

Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse heeft op  een te ervaren wat een actieve meditatie voor je kan betekenen. Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig!

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Scroll naar boven