(VOL) Excursie: de bijenboerderij

26Jul10:0012:00(VOL) Excursie: de bijenboerderijNatuurliefhebbers leren meer over bijen en groenten conserveren10:00 - 12:00

Tijd

(Woensdag) 10:00 - 12:00

Locatie

De Bijenboerderij, Strijbeekseweg 62A, 4856AB Strijbeek

Details

Natuurliefhebbers opgelet!

Houd jij van koken én van dieren? En wil jij de natuur van dichtbij mee maken? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

Op 26 juli bieden de vrijwilligers van de bijenboerderij (in samenwerking met ZoetZuur&Zout) een bijzonder inkijkje in de dieren (die daar leven). Je gaat ontdekken hoe zij groenten verbouwen en inmaken voor later gebruik. Zo kom je meer te weten over bijen en ga je zelf ook lekker aan de slag met groenten, die je later kunt opeten.

 

 

 

 

 

 

 

Programma
Deel 1: Excursie op de Bijenboerderij 
Voor veel mensen een BIJzondere ervaring, de bijen van dichtbij bekijken, meer te weten komen over alles rond het thema bijen op een hele mooie locatie.

Deel 2: Groente inmaken op zoetzuur door BZZZ 
In deze workshop leer je hoe je op eenvoudige wijze groenten als komkommer, radijsjes en worteltjes in kunt maken. Handig voor als je een moestuin hebt en ineens veel te veel radijsjes hebt, maar ook voor als de week net even anders loopt dan je van tevoren had verwacht/gepland. Zo leer je hoe je die ene komkommer kunt redden van voedselverspilling. Ook fijn voor jezelf, want zo zorg je ervoor dat je op een later moment een lekker bijgerecht hebt. Denk bijvoorbeeld aan bijgerecht voor rijstgerechten of voor een smakelijk ingrediënt in een salade. En een leuk extratje: de producten en recepten krijg je uiteraard mee naar huis!

Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Breda en interesse  hebben in dieren en natuur. Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig! 

Hoe gaat het in zijn werk?
Ongeveer een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Reservelijst
Is de training vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je aan voor de reservelijst.

Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst wilt, dan maken wij het gelijk in orde. Sta jij op de reservelijst? Als er een plaatsje vrijkomt, nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Scroll naar boven