Opleiding: vertrouwenscontactpersoon - Praktijkdag

27Mar09:3012:00Opleiding: vertrouwenscontactpersoon - PraktijkdagVeiligheid voorop! Hoe gaan jullie om met grensoverschrijdend gedrag?09:30 - 12:00

Tijd

(Maandag) 09:30 - 12:00

Locatie

bijeenkomst 1: online via Zoom & bijeenkomst 2: op locatie, dit wordt nog bekend gemaakt.

Other Events

Details

Wil jij vertrouwenscontactpersoon worden? Leer hoe je te werk gaat bij grensoverschrijdend gedrag (en het voorkomen hiervan)!

Pesten, dwingende ouders die eisen stellen, seksueel grensoverschrijdend gedrag… Zomaar wat voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. Het kan helaas allemaal gebeuren bij jou op de club of binnen jouw vrijwilligersorganisatie. Wat kun jij dan doen? 

Het is fijn als er een vertrouwenscontactpersoon is binnen jouw organisatie. Want wanneer is gedrag grensoverschrijdend? En wat doe je eraan om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt? Tijdens de opleiding vertrouwenscontactpersoon ga je aan de slag met verschillende situaties uit de praktijk. Je leert hoe je gesprekken aangaat en hoe jij als vertrouwenscontactpersoon moet handelen. In de workshop leer je wat je moet doen als er een melding komt van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt tips en tools die je kunt gebruiken bij het zetten van deze stappen. 

Als VCP (vertrouwenscontactpersoon) ga je in gesprek met slachtoffers of beschuldigers. Je onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn of haar hulpvraag. En je kijkt welke stappen je hierna kunt zetten. Daarnaast help je het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

In twee dagdelen leer je hoe jij je rol pakt als vertrouwenscontactpersoon. Je krijgt uitleg over wat het inhoudt om die rol te nemen, welke taken daarbij horen en vooral ook: wat jouw grenzen zijn. Je kunt oefenen met gespreksvoering en hoe jij jezelf binnen deze rol introduceert.

Lesdata en programma
Bijeenkomst 1: 6 maart –  09.30 – 12.00 uur – digitale informatie ochtend via Zoom – AL GEWEEST! 
Bijeenkomst 2: 27 maart – 13.30 tot 16.30 uur – fysieke praktijkdag

Lesdag 1: 
Kan jij de eerste (digitale) bijeenkomt van 6 maart niet? Dan zijn er ook mogelijkheden op 4 februari 2023  of 6 februari 2023. Je kunt de eerste bijeenkomst (digitaal) volgen. Wil jij in februari meedoen? Stuur dan een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.Wij zorgen dat jij op de gewenste datum mee kan doen.

Doelgroep
Vrijwilligers die vertrouwenscontactpersoon willen worden.

Reservelijst
Is de opleiding vol en wil jij graag op de reservelijst? Meld je hier aan voor de reservelijst.

Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw; naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst zou willen, dan maken wij het gelijk in orde. 

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Wat levert de bijeenkomst je op?
Na deze workshop:

  • weet je wat het nut en de noodzaak is van een vertrouwenscontactpersoon binnen je organisatie;
  • weet je wanneer gedrag wel of niet grensoverschrijdend is;
  • weet je welke stappen je kunt nemen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag;
  • weet je wat de organisatie preventief kan doen.

‘’ Na het voltooien deze opleiding ontvang jij een erkend certificaat dat jij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’

Scroll naar boven