Oplossingsgericht en netwerkversterkend werken

15Okt19:0021:30Oplossingsgericht en netwerkversterkend werkenOp zoek naar oplossingen19:00 - 21:30 8 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 21:30

Locatie

De Teruggave

Gasthuisvelden 11

Other Events

Details

Wil jij mee op zoek naar mogelijkheden? Het vinden van een oplossing is niet altijd even makkelijk. Vaak focussen we op wat er niet goed gaat, maar wat als je dat eens over een andere boeg zou gooien? Wat zou er dan gebeuren?

Tijdens deze cursus leer je hoe je door middel van gespreksvoering op zoek kunt gaan naar nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden die een ander te bieden heeft. Maar hoe kom je hier achter? Aan de hand van opdrachten en oefeningen kom jij meer te weten over hoe jij jouw gesprekspartner zelf kunt laten nadenken. Wat zijn zijn of haar sterke kanten? Wat gaat er al goed en wie zou daar nog meer bij kunnen helpen?

Lesdata
Les 1: donderdag 15 oktober 2020
Les 2: donderdag 29 oktober 2020

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze cursus:

  • Heb jij inzicht gekregen in hoe je van probleem gestuurd denken een omslag kan maken naar oplossingsgericht denken;
  • Aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten leer je waarmee je tijdens een gesprek de ander na kan laten denken over zijn/haar eigen oplossingen en mogelijkheden;
  • Gedurende de cursus leer je wat voor gesprekstechnieken, manieren van luisteren en het aannemen van een houding jou kunnen helpen bij het zoeken van oplossingen.

Een woordje van de docent

 ” Wij gaan er vanuit dat de ander deskundig is over zijn eigen leven en doelstellingen, er altijd dingen goed gaan en kleine stappen grote verandering kunnen brengen.”

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven