Pedagogisch handelen: Hoe ga je om met kinderen?

27Feb09:0011:30Pedagogisch handelen: Hoe ga je om met kinderen?09:00 - 11:30

Tijd

(Maandag) 09:00 - 11:30

Locatie

Basisschool, de Toermelijn/de Spindel

Other Events

Details

Aan de slag met een nieuwe aanpak!

Soms is het werken met kinderen een behoorlijke uitdaging. Ze hebben misschien een grote mond, een weerwoord of ze zijn druk. De tijden zijn veranderd; dat vraagt om een andere aanpak dan die je wellicht gewend bent. Maar hoe zorg je er voor dat er naar je geluisterd wordt? En dat er wederzijds respect is tussen jou en een kind?

Denken, doen en communiceren naar de kinderen noemen we ‘pedagogisch handelen’. In deze workshop “Aan de slag met het pedagogisch beleid!” kom je meer te weten over het werken met pedagogische principes. Pedagoog Barbara Gelens neemt je mee in wat interactievaardigheden zijn en hoe ze invloed hebben op de kinderen. We bespreken hoe je naar kinderen kijkt, wat ze nu eigenlijk willen en hoe je daar op een passende manier op kunt reageren. Je gaat actief aan de slag en na afloop krijg je een werkboekje mee naar huis.

“De 2.5 uur durende training gaat over een stukje kindvisie (ieder kind wil gezien/gehoord worden, erbij horen, uitgedaagd worden) en over de zes interactievaardigheden (sensitieve responsiviteit, respect voor autonomie, structureren en grenzen stellen, praten en uitleggen, ontwikkeling stimuleren, onderlinge interactie begeleiden). In deze training krijg jij handvatten om zelf op onderzoek uit te gaan om te kijken wat werkt voor jou en het kind. Elk kind en iedere situatie is anders. Ontdek wat voor jou werkt!”

Doelgroep
Deze workshop is bedoel voor Bredase vrijwilligers die werken met kinderen.

Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!

Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je graag verder!

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Scroll naar boven