FONDSENWERVING IN DE PRAKTIJK

09Nov19:1521:45FONDSENWERVING IN DE PRAKTIJKGA PERSOONLIJK IN GESPREK MET EEN OF MEERDERE FONDSEN19:15 - 21:45

Tijd

(Donderdag) 19:15 - 21:45

Locatie

Pastoor van Spaandonkstraat 31, 4813 BR Breda

Other Events

Details

Kunnen jullie extra inkomsten gebruiken? Kom dan naar deze praktische bijeenkomst over fondsenwerving!


Om jouw vrijwilligersorganisatie draaiende te houden maak je kosten. Bijvoorbeeld om een nieuw project te starten, om nieuwe doelgroepen te kunnen bereiken, of om je bestaande initiatief te versterken

Voor dit soort initiatieven kan je (onder bepaalde voorwaarden) een aanvraag doen bij een fonds. Wil je weten hoe het doen van een aanvraag precies werkt? Aan welke voorwaarden je hiervoor moet voldoen? Wat voor type projecten in aanmerking komen voor een fondsaanvraag? En sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Meld je dan aan voor deze workshop. Het VSB-Fonds, Oranjefonds en een lokaal fonds staan voor je klaar om een praktische toelichting te geven en jouw vragen te beantwoorden.  

 Extra!
Je krijgt tijdens deze bijeenkomst de kans om persoonlijk in gesprek te gaan met één of meerdere fondsen! Pitch jouw idee tijdens een ‘speeddate’, en kom erachter of jouw idee aansluit bij de pijlers van de fondsen! 

Benodigdheden
Het is handig als je voorafgaand aan de bijeenkomst alvast nadenkt over waar je financiering voor wil aanvragen. Als je een korte pitch over jouw organisatie en jouw project voorbereidt dan kunnen de begeleiders je het beste helpen. Heb je andere vragen? Schrijf ze van tevoren op, zodat je ze niet vergeet te stellen. 

Lesdata
Donderdag 9 november 2023

 Ons advies: kom samen met een andere vrijwilliger van jouw vereniging of stichting. Op die manier kun meer informatie tot je nemen voor jullie club of organisatie, en kan je sneller aan de slag met het werven van fondsen. 

Programma;

  • 19.00 uur: Inloop 
  • 19.15 uur: Presentatie fondsen: hoe doe je een aanvraag en waar moet deze aan voldoen 
  • 20.00: Speeddates: Ga persoonlijk in gesprek met één of meerdere fondsen! 
  • 21.45 uur: We sluiten uiterlijk om 21.45 af 

Doelgroep
Wil jij verkennen hoe je meer inkomsten kunt genereren? Deze bijeenkomst is voor bestuurders en penningmeesters van organisaties/verenigingen. Tip: neem jouw (mede) vrijwilliger mee!

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van de workshop:

  • Weet je hoe het werkt om een aanvraag te doen bij (een van de) fondsen 
  • Weet je wat voor type projecten in aanmerking komen voor (een van de) fondsen 
  • Weet je of jouw project/ initiatief aansluit bij de pijlers van (een van de) fondsen 

Een woordje van de docent

‘Iedereen doet ertoe. Maar in deze moeilijke tijden raken mensen dat gevoel soms kwijt. Gelukkig zijn er sociale initiatieven. Want zij zorgen dat mensen tóch mee kunnen doen. Daarom steunt het Oranje Fonds sociale initiatieven die zorgen voor een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt.’ (Oranjefonds)

Aanmelden

Inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk

Scroll naar boven