TAALVRIJWILLIGERS: BASISTRAINING

11Nov09:3011:30TAALVRIJWILLIGERS: BASISTRAININGHelp andere met de ontwikkeling van de Nederlandse taal09:30 - 11:30 1 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Woensdag) 09:30 - 11:30

Locatie

Online, Zoom

Other Events

Details

Ben jij goed in de Nederlandse taal? Heb je minimaal een MBO-opleiding niveau 4? En help je graag anderen? Zet jouw kennis dan in! In deze basistraining leer je hoe je anderen helpt bij het ontwikkelen van zijn/haar taalvaardigheid.

Lesdata
Woensdagochtend 11 november 2020
Woensdagochtend 18 november 2020
Woensdagochtend 25 november 2020
Woensdagochtend 02 december 2020

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten telkens gericht op een andere vaardigheid. Deelname aan alle lesdagen is van belang, voor het krijgen van een certificaat.

Wat levert de training op?

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het ontwikkelen van 4 vaardigheden:

– Achtergronden en doelgroep
Allereerst maak je kennis met verschillende leerstijlen, zodat je de begeleiding straks goed laat aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook word je wegwijs gemaakt in de verschillende taalniveaus.

– Begeleiden bij lezen
De verschillende leesstrategieën worden onderscheiden en toegepast. We beginnen met oefenen rondom de begeleiding bij lezen in verschillende situaties (beginnende lezers, NT2-ers, etc). Daarnaast maak je kennis met de lees-en schrijfmethode: Succes!

– Begeleiden bij NT2
Wat betekent het om een tweede taal te leren? Je oefent nu met het motiveren en versterken van de deelnemer. Taal is een middel, de vrijwilliger is een coach.

– Spreekvaardigheid NT2
Tot slot, leer je hoe je leervragen naar boven haalt en deze uitwerkt naar oefeningen. Je maakt kennis met allerlei manieren om spreekvaardigheid te oefenen.

Een woordje van de docent

“Door deze cursus doe je voldoende kennis en vaardigheden op. Zo leer je hoe je anderen op de beste manier kan helpen. Hierna kun jij aan de slag met het geven van taallessen aan anderstaligen of laaggeletterden.”

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven