Taalvrijwilligers: basistraining

05Okt19:0022:00Taalvrijwilligers: basistrainingHelp andere met de ontwikkeling van de Nederlandse taal19:00 - 22:00

Tijd

(Maandag) 19:00 - 22:00

Locatie

Zomergemstraat4

4826 CW

Other Events

Details

Ben jij goed in de Nederlandse taal? Heb je minimaal een MBO-opleiding niveau 4? En help je graag anderen? Zet jouw kennis dan in! In deze basistraining leer je hoe je anderen helpt bij het ontwikkelen van zijn/haar taalvaardigheid.

Lesdata
Maandagavond 05 oktober 2020
Maandagavond 12 oktober 2020
Maandagavond 26 oktober 2020
Maandagavond 2 november 2020
Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten telkens gericht op een andere vaardigheid. Deelname aan alle lesdagen is van belang, voor het krijgen van een certificaat.

Wat levert de training op?

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het ontwikkelen van 4 vaardigheden:

 • Achtergronden en doelgroep
  Allereerst maak je kennis met verschillende leerstijlen, zodat je de begeleiding straks goed laat aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook word je wegwijs gemaakt in de verschillende taalniveaus.
 • Begeleiden bij lezen
  De verschillende leesstrategieën worden onderscheiden en toegepast. We beginnen met oefenen rondom de begeleiding bij lezen in verschillende situaties (beginnende lezers, NT2-ers, etc). Daarnaast maak je kennis met de lees-en schrijfmethode: Succes!
 • Begeleiden bij NT2
  Wat betekent het om een tweede taal te leren? Je oefent nu met het motiveren en versterken van de deelnemer. Taal is een middel, de vrijwilliger is een coach.
 • Spreekvaardigheid NT2
  Tot slot, leer je hoe je leervragen naar boven haalt en deze uitwerkt naar oefeningen. Je maakt kennis met allerlei manieren om spreekvaardigheid te oefenen.

Een woordje van de docent

“Door deze cursus doe je voldoende kennis en vaardigheden op. Zo leer je hoe je anderen op de beste manier kan helpen. Hierna kun jij aan de slag met het geven van taallessen aan anderstaligen of laaggeletterden.”

Scroll naar boven