Theaterstuk: De kracht van kwetsbaarheid

01Jun19:4521:15Theaterstuk: De kracht van kwetsbaarheidDoorbreek het taboe van mentale gezondheidsproblemen! "Wij maken het onbespreekbare bespreekbaar."19:45 - 21:15 3 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Donderdag) 19:45 - 21:15

Locatie

Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, 4815 BC Breda

Other Events

Details

Laat je meevoeren door de prachtige scènes vol humor

Dingen waar niet over wordt gepraat; dáár gaan we over praten. We maken het onbespreekbare bespreekbaar. Leer meer over psychische kwetsbaarheid op een warme manier. Speciaal voor vrijwilligers uit Breda, een prachtige theatervoorstelling in het Belcrumhuis die je gratis mag bijwonen.

Ben jij (of ken) jij iemand die weleens te maken heeft gehad met een psychische aandoening?
ADHD, een depressie of burn-out, angstaanvallen… Maar liefst 43% van de Nederlanders heeft een keer psychische aandoening. Heb je het niet zelf? Dan is de kans groot dat jij waarschijnlijk wel iemand kent die het heeft. Je zou wel kunnen stellen dat je er vroeg of laat wel een keer mee te maken krijgt. Het is vaak dichterbij dan je zou denken. Denk bijvoorbeeld aan je familie, vriendengroep, je werksituatie of vrijwilligerswerk. Maar waar lopen deze mensen dan tegenaan? En waarom wordt er zo weinig over gesproken? Wat is de impact van een psychische aandoening? En ben jij je bewust van hoe jij hier naar kijkt?

Laat je meevoeren door theater
De ‘Dames die raken’ nemen je mee in de wereld van psychische kwetsbaarheid. Tijdens dit verkorte theaterstuk leer je meer over het stigma van psychische kwetsbaarheid en welke invloed dit heeft. Op een visuele en beeldende manier zie je hoe het er aan toegaat en waar mensen mee te maken krijgen. De spelers maken het onbespreekbare bespreekbaar op een prikkelende manier.

Meer over het stuk
Op een humoristische, schurende en ontroerende manier word je meegenomen in de wereld van psychische kwetsbaarheid. Aan de hand van afwisselende en herkenbare scènes, komen diverse subthema’s aan bod.  Zo kan je denk aan:

  • Wat is ADHD?
  • Depressiviteit en angst
  • Welke impact heeft psychische kwetsbaarheid op je leven?
  • Wel of niet open zijn over je kwetsbaarheid?
  • Inclusie op de werkvloer of je sociale leven.

Aan de hand van een paar scènes willen we bewustwording creëren. Ook gaan we met elkaar in gesprek voor meer begrip en een ander perspectief op psychische kwetsbaarheden.

Wist je dat 64% van de leidinggevenden twijfelt over het aannemen van mensen met psychische gezondheidsproblemen?

Programma 
Inloop: tussen 19.45 – 20.00 uur
Start theaterstuk: 20.00 – 20.45 uur
Gespreksronde: 20.45 – 21.15 uur

Doelgroep
Vrijwilligers en (vrijwilligerscoördinatoren) die meer willen weten over psychische gezondheidsproblemen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie inclusief de link om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl   Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

3 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven