Themaochtend - Compassie training: Innerlijke criticus

10Mei09:3012:00Themaochtend - Compassie training: Innerlijke criticus09:30 - 12:00 7 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Woensdag) 09:30 - 12:00

Locatie

Princentuin 2a te Breda.

Other Events

Details

Hoe streng en kritisch ben jij op jezelf?

We maken er ons allemaal wel eens schuldig aan. Dat stemmetje dat zegt: “even de schouders eronder, niet aanstellen, of nog even een tandje bij!”. We geven dan geen gehoor aan gevoelens of de dingen die we meemaken. Op zich is dat niet erg, zolang je het niet te vaak doet! Op z’n tijd aandacht geven aan jezelf is belangrijk. Zonder oordeel, afwijzing of verwachting!

Ben jij best soms te streng voor jezelf? Het kan ook anders!
Waar komt jouw stemmetje vandaan? Wat wil dit stemmetje zeggen? En is dat ook wel echt zo? Of bestaat dit stemmetje alleen in jouw hoofd, en is het jouw onzekerheid? Kijken andere mensen ook zo naar jou? Of maak jij het jezelf wijs? Onze eigen gedachten zeggen veel over hoe wij zelf naar dingen kijken. Denk aan dit bijvoorbeeld: ”Ze zullen wel denken dat ik een aansteller ben!”  Dit is iets wat jíj denkt, maar dat betekent niet dat deze gedachten ook echt waar zijn of dat anderen dit vinden.

In deze ervaringsgerichte compassie training gaan we onder andere op een meditatieve manier aan de slag met dat stemmetje in jouw hoofd. Wat zegt dit stemmetje? Wanneer laat je het toe? En hoe ga je hier mee om?

”Hoe zou een vriendin reageren als jij tegen haar dezelfde feedback geeft als jij jezelf geeft? We zeggen vaak: behandel een ander, hoe jij zelf ook behandeld zou willen worden. Dat geldt dus ook voor jou! Behandel jezelf hoe jij ook door een ander behandeld zou willen worden.” 

Goed om te weten
Deze training bestaat uit;

  • Meditatie oefeningen
  • Minfulness & compassievolle gerelateerde oefeningen
  • Lichaamsgerichte oefeningen, zodat je minder in je hoofd gaat zitten

Dit is geen theoretische training, maar een  ervaringsgerichte training. Je kunt door een innerlijke ervaring, gevoelsmatig  meer opnemen dan alleen maar te luisteren. In deze bijeenkomst ga je vooral zelf voelen en ervaren.

Benodigdheden
– Matje
– Makkelijk zittende kleding
– Een dekentje indien je het snel koud hebt.
– Klein spiegeltje (indien je deze thuis hebt).

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

7 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven