Training: Moeilijke dingen makkelijker maken

24Okt13:3016:30Training: Moeilijke dingen makkelijker makenTaal begrijpbaar maken voor iedereen? Zo doe je dat! 13:30 - 16:30 2 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Dinsdag) 13:30 - 16:30

Locatie

In Breda, de exacte locatie wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt.

Other Events

Details

Als je iets vertelt, begrijpt de ander dat dan altijd? Of komt jouw boodschap anders over? Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan!

Ben jij een (taal)maatje? Werk jij met klanten/cliënten? Of heb jij contact met mensen waarin je regelmatig iets moet uitleggen? En zou jij graag willen leren hoe jij jouw communicatie nog eenvoudiger kunt maken voor de ander? Dan raden wij je zeker aan mee te doen!

In deze training nemen we taal onder de loep. Jij wordt bewust van je eigen taalgebruik. Met eenvoudige oefeningen en praktische tips, ga jij aan de slag. Zo kun jij straks makkelijk je communicatie aanpassen. Het resultaat? Een ander die jou goed begrijpt! Met kleine dingen, kun je dingen véél makkelijker maken. Zo kun je bij alle lagen in de samenleving beter aansluiten.

Wist je dat: 2.5 miljoen mensen in Nederland laaggeletterd zijn? Dus moeite heeft met lezen, spreken, schrijven of rekenen? Dat is één op de zes mensen! Waarom zouden we dan moeilijk doen, als het makkelijk kan?

Doelgroep
Iedereen die vrijwilligerswerk doet en graag wil leren hoe je je taal kunt aanpassen, zodat de ander je nog beter begrijpt. Hierbij kan je denken aan hulpverleners, ondersteuners, en vrijwilligers die werken met mensen met een beperking, kinderen, laaggeletterden of anderstaligen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een automatische herinneringsmail met alle aanvullende informatie. Daarnaast ontvang je één dag van te voren nog een automatische reminder, zodat jij de training zeker niet vergeet.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.
Kun jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.

Reservelijst
Is de training vol en wil jij graag op de reservelijst? Stuur ons een mailtje, dan plaatsen wij jou op de reservelijst.

Onze tip: vermeld bij de aanmelding voor de reservelijst jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en voor welke bijeenkomst jij graag op de reservelijst zou willen. Sta jij op de reservelijst? Als er een plaatsje vrijkomt, nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl – Wij helpen je dan graag verder!

 

 

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze training:

  • weet jij welke verschillende taalniveaus er zijn;
  • leer je te herkennen op welk taalniveau iemand functioneert;
  • begrijp jij het belang van het aanpassen van de communicatie;
  • weet jij wat “verwerkingssnelheid” inhoudt;
  • ben jij in staat je communicatie aan te passen in woord en spraak.

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

2 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven