Training: Sporters met gedragsproblematieken

26Okt19:1521:45Training: Sporters met gedragsproblematiekenLeer als trainer omgaan met (speciale) kinderen!19:15 - 21:45 18 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Donderdag) 19:15 - 21:45

Locatie

In Breda, de exacte locatie wordt zo snel mogelijk per mail bekend gemaakt.

Other Events

Details

Hoe gaat training geven jou af?

Ben jij trainer of coach? En wil jij meer te weten komen over kinderen met storend gedrag of bijzonderheden? Dan is deze training zeker iets voor jou!  

Binnen elke vereniging sporten er kinderen en tieners met ‘iets anders’. Denk aan autisme, ADHD, ADD, faalangst, concentratieproblemen of andere aandachtspunten. Voor hen is het niet vanzelfsprekend om te sporten. Soms missen ze aansluiting bij de groep, of voldoen ze niet aan hun eigen verwachting. Deze kinderen hebben vaak behoefte aan structuur, intensievere ondersteuning en duidelijke kaders. Als trainer of coach, moet je dan wel goed weten hoe je met deze (speciale) sporters kunt omgaan. Want hoe doe je dat nu precies? Wat moet je juist wel doen en wat écht niet?

Uit onderzoek blijkt dat de #1 reden van vrijwilligers om te stoppen als trainer/ coach, het niet onder controle hebben van de jeugdspelers is. Dat is jammer toch? En daar willen wij iets aan doen!

Tijdens deze avond neemt Arnoud Jonkers, (oud) voetbaltraining, coach en oprichter en opleidingstrainer je mee in de praktijk. Aan de hand van praktische voorbeelden laat hij zien wat je het beste kunt doen in specifieke situaties en wat je beter kunt vermijden. Zo krijg je inzicht in storend gedrag, wat dit inhoudt en hoe jij dit in jouw trainingen kan voorkomen. Zo leer je een fijne én veilige situatie te creëren voor de spelers. En natuurlijk voor jezelf!

Ieder kind is speciaal op zijn eigen manier! Weet jij de goede snaren te raken om de kinderen in hun kracht te zetten?

Tijd & Datum
Donderdag 26 oktober 2023
19.15 tot 21.45 uur

Doelgroep
Iedereen die vrijwillig actief is bij een sportvereniging als trainer, coach of veel in aanraking komt met sporters met gedragsproblematieken.   Tip: neem gezellig jouw (mede) vrijwilliger mee! Samen meedoen is nog veel leuker. Je hebt geen ervaring nodig!

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl.

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl.Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgende van deze training:

– heb je meer achtergrond kennis over gedragsproblematieken;
– weet je hoe je storend gedrag in een groep kunt herkennen en hierop reageert;
– weet je wat je kunt doen om storend gedrag te voorkomen;
– weet je wat jij als trainer wel en beter niet kan doen.

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

OpenNog beschikbare plaatsen

Scroll naar boven