VERJONGEN VAN JE ORGANISATIE: HOE DOE JE DAT?

22Mei19:3021:45VERJONGEN VAN JE ORGANISATIE: HOE DOE JE DAT?ONTDEK DE KRACHT VAN BETROKKENHEID VAN JONGEREN 19:30 - 21:45 47 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Woensdag) 19:30 - 21:45

Locatie

Avans hogeschool, Hogeschoollaan 1

Other Events

Details

Wil jij meer jongeren betrekken bij je vrijwilligersorganisatie? In deze workshop leer je hoe jongeren aantrekt! 

Als je jongeren wil betrekken bij jouw organisatie, dan is het belangrijk om te weten waarom je dat wilt. Daarom gaan we in deze training in op de ‘WHY’ van jouw organisatie. Dus: waarom wil jij als organisatie werken met jongeren? Wat heb jij te bieden aan jongeren? Daarnaast krijg je een inkijkje in de ‘WHY’ van jongeren. We gaan het hebben over vragen als: ‘Wat zijn de drijfveren van jongeren’, ‘Waarom doen ze wat ze doen?’ en ‘Hoe komen ze in beweging?’. Expert Johanna Hoving van Tijd Voor Actie geeft deze workshop.

Je leert meer over de belevingswereld van jongeren. En van wie kun je dit nu beter leren, dan van jongeren zelf? Daarom zijn er deze avond meerdere jongeren aanwezig! Waarom doen ze juist wel of geen vrijwilligerswerk? Wat zijn hun drijfveren? Wat zijn hun beweegredenen om zich maatschappelijk in te zetten, misschien wel voor jouw organisatie? Je kan het ze allemaal vragen. Superwaardevol!

Na het volgen van deze workshop heb je inzicht gekregen in waarom je jongeren wil werven. Ook weet je wat de beweegredenen van jongeren zijn om zich maatschappelijk in te zetten. Met de concrete handvatten die je krijgt, kun je na deze training beter de verbinding maken met jongeren.  

Johanna haar aanpak rust op een diepgaand begrip van jongeren en hun drijfveren. Jongeren zijn niet alleen op zoek naar mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen, maar ook naar zinvolle ervaringen waarin ze écht het verschil kunnen maken. Tijdens deze training kom je erachter of het werken met jongeren past bij jouw organisatie, en zo ja: hoe je dit aanpakt.

Doelgroep: Vrijwilligersorganisaties, initiatieven, sportverenigingen & clubs die graag meer jongeren willen aantrekken en hun organisatie willen verjongen.

Hoe kan ik meedoen?
Meld je aan door onderaan de training te klikken op ‘Ja ik ben er bij’. Circa een week voor aanvang ontvang jij een herinneringsmail met alle informatie!

Afmelden
Ben jij niet langer in de gelegenheid om mee te doen aan de training? Meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst af door een mailtje te sturen naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl – Wij helpen je graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze training:

  • heb je inzicht gekregen in waarom je jongeren wil werven; 
  • begrijp je hoe de belevingswereld van jongeren in elkaar zit;
  • weet je wat de beweegredenen zijn van jongeren om zich maatschappelijk in te zetten;
  • weet je hoe je jongeren kan bereiken;
  • heb je concrete handvatten die je kunt toepassen om verbinding te maken met jongeren;
  • weet je hoe je een effectief wervingsgesprek voert.

 

”Na het volgen van deze workshop ontvang jij een bewijs van deelname dat jij kan gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling en verdere loopbaan. Ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? ’’

Een woordje van de docent

Wij weten dat jongeren niet alleen op zoek zijn naar kansen om hun talenten te ontwikkelen. Ze zijn ook op zoek naar betekenisvolle ervaringen waarin ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Het is aan ons om een uitnodigende omgeving te vormen waarin jongeren zich gezien en gehoord voelen, en actief kunnen bijdragen aan de samenleving.

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

47 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven