VOG: wat, waarom en hoe?

25Apr19:3021:00VOG: wat, waarom en hoe?Vraag een VOG aan en weet wie je in huis haalt! 19:30 - 21:00

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 21:00

Locatie

Online via Zoom

Other Events

Details

In een paar stappen naar een veilige organisatie

Sociale veiligheid: het is niet vanzelfsprekend. Als organisatie ben je verplicht hier voldoende aandacht aan te geven. Helaas kan grensoverschrijdend gedrag overal voorkomen: tijdens het sporten, het doen van vrijwilligerswerk of op straat. Het geeft een ongemakkelijk of onveilig gevoel als iemand over grenzen gaat bij je club, vereniging of organisatie.. Zorg ervoor dat iedereen zich fijn voelt! Een VOG kan hierbij helpen.

Tijdens deze bijeenkomst leggen we je precies uit wat dit is. We nemen je mee in een aantal stappen voor het creëren van een veilige (sport/werk-)omgeving. Wat doe jij als organisatie en waar zou je als vereniging bij stil moeten staan als het gaat om sociale veiligheid?  Waar moet je op letten? En hoe maak je hier goede afspraken over? Een van de onderdelen voor het creëren van een sociaal veilige organisatie of vereniging is het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers. MOOIWERK vertelt jou hoe je dit eenvoudig regelt.

” Waarom een VOG aanvragen voor je vrijwilligers? Door het aanvragen van VOG’s voor je vrijwilligers, wordt je organisatie of sportclub weer een stukje veiliger.”

Wat is het nut van een VOG? Hoe vraag je zo’n VOG aan? Daar komt namelijk nogal wat bij kijken. Wij vertellen je de ins-en outs die iedere sportvereniging en vrijwilligersorganisatie moet weten over sociale veiligheid.

Doelgroep
Bestuurders en vrijwilligers die grensoverschrijdend gedrag binnen hun club willen aanpakken en tegengaan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet meedoen? Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na de workshop:

  • Weet jij wat grensoverschrijdend gedrag inhoudt.
  • Weet jij welke stappen je kunt volgen voor een veilig omgeving.
  • Heb je inzicht gekregen wat een VOG is, wat het belang hiervan is en hoe je deze kunt aanvragen.
Scroll naar boven