Webinar: De Gezonde Sportomgeving

21Feb19:3021:00Webinar: De Gezonde SportomgevingHoe gezond is jouw beweegomgeving?19:30 - 21:00 15 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Maandag) 19:30 - 21:00

Locatie

Online, Microsoft Teams

Other Events

Details

Hoe ga je nou concreet aan de slag met een gezonde sportomgeving? Is het eigenlijk niet logisch om je als sportclub in te zetten voor een gezonde (sport)omgeving? Sportclubs kunnen immers een bijzondere rol spelen in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl, zeker bij de jeugd. ‘’Maar kunnen we dan nog wel een biertje of snack nuttigen?’’ Tuurlijk kan dat nog!

Tijdens deze online bijeenkomst wordt uitgebreid stilgestaan bij het realiseren van een gezonde(re) sportkantine. Daarnaast leggen we je uit waarom het belangrijk is om aan de slag te gaan met een alchoholbeleid (met aandacht voor NIXX18), een rookvrije sportomgeving (de rookvrije generatie) en vertellen we je meer over drugs. Onze samenwerkingspartners van Team Fit, GGD West-Brabant en Novadic-Kentron nemen jullie mee in bovenstaande thematiek.

Let op: MOOIWERK raadt aan om met minimaal twee personen van één vereniging of organisatie deel te nemen. Bijvoorbeeld iemand uit het bestuur, de ‘barcommissie’ en/of een kantinemedewerker. Zo kun je de opgedane kennis meteen delen en makkelijk samen toepassen!

Programma

Tijdens de Inspiratiesessie gaan we in op:
– Een gezondere sportomgeving
– Hoe jullie je locatie rookvrij kunnen maken
– Het belang van een alcoholbeleid en NIXX18
– Het omgaan met drugs op de sportclub.
– De partners, die je op de verschillende thema’s kunnen ondersteunen/ helpen en adviseren.

 

In de sessie heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de professionals van Novadic-kentron, GGD West-Brabant en Team Fit. Zij denken met jou mee en vertellen jou meer over hoe jullie je sportomgeving gezonder te maken. Ook vertellen ze je meer over handige hulpmiddelen en methodieken die daarbij zouden kunnen helpen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een week vooraanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie inclusief de link om mee te kunnen doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’. Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl. Wij helpen je dan graag verder!

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

OpenNog beschikbare plaatsen

Scroll naar boven