Webinar: De Gezonde Sportomgeving

10Feb19:3021:00Webinar: De Gezonde SportomgevingHoe gezond is jouw beweegomgeving?19:30 - 21:00 9 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Woensdag) 19:30 - 21:00

Locatie

Online, Zoom

Other Events

Details

Hoe ga je nou concreet aan de slag met een gezonde sportomgeving’? Is het eigenlijk niet logisch om je als sportclub in te zetten voor een gezonde (sport)omgeving? Sportclubs spelen immers een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. ‘’Maar kunnen we dan nog wel een biertje of snack nuttigen?’’ Tuurlijk kan dat nog!

Tijdens deze online bijeenkomst wordt er uitgebreid stilgestaan bij het realiseren van een beleid rondom eten & drinken (de gezonde(re) sportkantine). Daarnaast besteden we kort aandacht aan de mogelijkheden rondom een rookvrije sportomgeving (de rookvrije generatie) en rondom het thema alcohol (NIX18). Onze kennispartners Team:Fit (Irene Walk) en NOC*NSF nemen jullie mee in bovenstaande thematiek.

We gaan in op de centrale rol die de sportclub speelt als prettige en gezonde plek, waar kinderen gezond gedrag aanleren.

Let op: MOOIWERK raadt aan om met minimaal twee personen van één vereniging of organisatie deel te nemen. Bijvoorbeeld iemand uit het bestuur, de ‘barcommissie’ en/of een kantinemedewerker. Zo kun je de opgedane kennis meteen delen en makkelijk samen toepassen!

Programma

Tijdens de Inspiratiesessie:
– gaan we in op vragen die leven m.b.t. een gezonde sportomgeving;
– zal de sportclub bewust worden van het belang en de urgentie van een gezonde sportomgeving, en waarom het ook voor de sportclub relevant is.
– leert de sportclub wat er concreet aan acties uitgevoerd kan worden (welke invloed?) en hoe dit aan te pakken;
– worden er concrete tips gedeeld om te starten en vol te houden (borging);
– zullen de deelnemers andere bestuurders ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze online training;
– Je welke gezondere keuzes mogelijk zijn qua eten en drinken.
– Weet jij hoe je bewust om kunt gaan met alcohol schenken
– Heb je meer inzicht gekregen in een rookvrije omgeving
– Heb je nadacht over; wat je belangrijk vind als sportclub, hoe je dit aan kunt pakken en hoe je ervoor zorgt dat de rest van de club hier ook achter staat en hier aan meewerkt.

Aanmelden

Je wil inschrijven? Log dan eerst in Log nu in

Scroll naar boven