WEBINAR: WET BESTUUR TOEZICHT & RECHTSPERSONEN.

12Apr19:3021:00WEBINAR: WET BESTUUR TOEZICHT & RECHTSPERSONEN.Zijn jullie al goed voorbereid?Na het inschrijven voor deze bijeenkomst krijg jij 1 week vooraf aanvullende informatie voor de bijeenkomst.19:30 - 21:00 1 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Maandag) 19:30 - 21:00

Locatie

Online, Microsoft Teams

Other Events

Details

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is 10 november 2020 aangenomen in de Eerste Kamer en treedt formeel in werking op 1 juli 2021. Als gevolg van deze wet zullen (sport)verenigingen/vrijwilligersorganisaties een aantal zaken moeten checken en wijzigen, bijvoorbeeld over het tegenstrijdige belang van de bestuurder.

Wij gaan jouw sportvereniging en vrijwilligersorganisatie ondersteunen! Het is niet nodig om via internet een (kostbaar) abonnement/programma te kopen om aan de WBTR te gaan voldoen. Op maandagavond 12 april organiseert MOOIWERK samen met MARK Advocaten daarom een kosteloze kennissessie/vragenuurtje. Hierin leggen we uitgebreid uit wat de wetswijzigingen voor jouw sportvereniging of vrijwilligersorganisatie inhouden. Ook leggen we uit welke vervolgacties je als (sport)bestuurder zelf moet nemen en gaan we in op de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders.

Programma – Maandag 12 april: 
19:30-20:15 uur: uitleg van de WBTR door MARK Advocaten.
20:15-20:30 uur: Voorbeelden aansprakelijkheid uit de praktijk door MARK Advocaten.
20:30-  tot uiterlijk 21:00 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan Jan van Gool van Mark advocaten.

Meer weten? Lees hieronder verder voor meer informatie:

————————————-

Waarom is deze wet relevant voor jouw (sport)vereniging of stichting?

  • Wat verandert er ten aanzien van de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders?
  • Besturen moeten een aantal zaken goed regelen omgaande stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur en daarvoor eventueel via de notaris hun statuten aanpassen.
  • Wat zijn situaties van tegenstrijdig belang en meervoudige taakvervulling. en wat houdt dat dan in?

Wat moet ik nu als bestuurder doen?
De wet is vanaf 1 juli van toepassing. Sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties zullen zich vanaf die dag aan de wet moeten houden. Er is een overgangsregeling afgesproken. Sportclubs en vrijwilligersorganisaties worden bij een eerstvolgende wijziging van de statuten – om welke andere reden dan ook – geacht deze in lijn te brengen met de WBTR.

Jan van Gool, advocaat bij MARK Advocaten uit Breda neemt je in samenwerking met MOOIWERK mee in de nieuwe regelgeving van de WBTR. Schrijf je in en zorg dat je alles weet om 1 juli goed voorbereid tegemoet te gaan!


Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week vooraanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie inclusief de link om mee te kunnen doen.

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl   Wij helpen je dan graag verder!

 

Wat levert de training op?

Na het volgen van de workshop:

  • Weet je wat de WBTR inhoudt en wat het voor jou als vereniging/stichting betekent.
  • Is duidelijk welke stappen je moet ondernemen om aan de WBTR te voldoen.
  • Weet je meer over de hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders.

Een woordje van de docent

“Een verstandig bestuur weet wat de juridische spelregels zijn voor een goed bestuur. ”

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

1 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven