Workshop: Actief luisteren

27Nov19:0021:30Workshop: Actief luisterenWIl jij leren hoe je met empathie naar de ander kunt luisteren?19:00 - 21:30 6 Plaatsen beschikbaar

Tijd

(Maandag) 19:00 - 21:30

Locatie

Avans hogeschool, Hogeschoollaan 1

Other Events

Details

Hoor jij echt wat de ander zegt? Wil jij werken aan het verbeteren van jouw luistervaardigheid? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

Vaak gaan we een gesprek aan, maar horen we dingen die we willen horen. Dat kan komen door vooroordelen, eigenbelang en ons referentiekader. Zou jij graag willen leren hoe je écht hoort wat de ander zegt? Wat de onderliggende boodschap is en wat de dieperliggende motieven zijn?

In de workshop ‘actief luisteren’ gaan we aan de slag met het tijdelijk uitschakelen van jouw vooroordelen. Zo kun je beter ontdekken wat nu daadwerkelijk de onderliggende boodschap van de ander is. Wat zegt bepaalde lichaamstaal over de ander? En hoe kun jij zo goed mogelijk aansluiten bij de ander?

Hoe gaan we dat doen?
In deze praktische workshop besteden we aandacht aan hoe jij je open kunt stellen en beter in contact kunt komen met de ander. Dat doe je grotendeels door empathie en inlevingsvermogen. Je leert hoe je eenvoudig de kern van een gesprek kunt samenvatten en tot overeenstemming kunt komen met jouw gesprekpartner.

” Actief luisteren vraagt om een groot inlevingsvermogen. Je moet je kunnen verplaatsen in de beweegredenen van de ander. Door het ontwikkelen van jouw luistervaardigheid, versterk je jouw empathisch vermogen. Zo kun jij je beter inleven de gedachten- en belevingswereld van de ander!” 

Doelgroep
Vrijwilligers die willen leren hoe ze beter kunnen luisteren in gesprekken naar anderen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Circa een week voor aanvang krijg jij een herinneringsmail met alle aanvullende informatie om mee te doen.

Aanmelden & Afmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan door onder in de training te klikken op ‘ja ik ben er bij’.  Kan jij onverwacht toch niet mee doen?  Stuur dan uiterlijk 24 uur voor de start van de bijeenkomst een mailtje naar workshops@mooiwerkbreda.nl 

Vragen
Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem contact met ons op via workshops@mooiwerkbreda.nl Wij helpen je dan graag verder!

Wat levert de training op?

Na het volgen van deze workshop:

  • ben je in staat om een actieve luisterhouding aan te nemen;
  • heb jij je empathisch vermogen ontwikkeld tot een betere luistervaardigheid;
  • kun je focussen op zowel het verhaal als de emoties van de ander;
  • weet je hoe je verkregen informatie helder kunt samenvatten (parafraseren);
  • kun je gerichte vragen stellen om door te vragen naar dieperliggende motieven;
  • ben je in staat om verschillende soorten vragen te stellen om dieper door te dringen;

Aanmelden

Ben jij erbij?

-

Ja - Ik ben erbij!

6 Plaatsen beschikbaar

Scroll naar boven