Bredase studenten knappen de tuin van Club Kruimel op

Club Kruimel Blog Flexibel vrijwilligerswerk

Club Kruimel is een Bredase vrijwilligersorgansiatie die zich inzet voor kinderen met een beperking. Én hun ouders. De vrijwilligers hebben hun handen vol aan de organisatie. Tijd en geld voor het opknappen van de tuin is er daardoor niet. Terwijl dit juist zo’n mooie plek is om de doelgroep te ontvangen! Club Kruimel kreeg van MOOIWERK de tip om er een korte klus van te maken. Mét succes!

Het succes van een korte klus

Willen studenten geen vrijwilligerswerk doen? Écht wel! Dat bewijst vereniging Phileas Fogg. Zij staken hun handen uit de mouwen te steken voor een mooi maatschappelijk doel bij Club Kruimel.

“Wij hebben MOOIWERK benaderd met de vraag waar wij een steentje bij kunnen dragen in Breda. Zij waren super enthousiast, omdat zij juist jongeren graag willen stimuleren om vrijwilligerswerk te doen”, legt Niels Deinum (22) uit. “Via hen kwamen we in contact met Club Kruimel.”

Zo hebben de studenten van Phileas Fogg en Club Kruimel elkaar gevonden. Het resultaat? Een prachtige belevingstuin waar de bezoekers van Club Kruimel nog lang plezier van gaan hebben. En een voldane en trotse groep studenten. Met een ervaring rijker die ze niet snel vergeten. Een echte win-win!


Ik wil ook een korte klus organiseren!

Club Kruimel heeft het lekker aangepakt. Wil jij dat ook? Maar weet je nog niet hoe? Je leest het hier op de pagina van korte klussen.

Heb jij een klus waar je maar niet aan toekomt? Maar die ó-zo belangrijk is voor jouw organisatie? Maak er een korte klus van! Plaats hem op de vacaturebank, zodat een volgende groep studenten, medewerkers of vrienden hem weet te vinden.

En weet je wat zo mooi is? Als er een groep aan de slag gaat met jouw tuin of schilderklus, dan levert dat allemaal nieuwe gezichten op voor jouw organisatie. Deze mensen zien wat voor mooie dingen jullie allemaal doen. En als het goed is, worden ze daar enthousiast van. Nieuwe ambassadeurs! Misschien blijven ze wel langer dan één keer… en worden ze later jouw nieuwe secretaris of beheerder. Een korte klus is dus een andere manier van werven!

Ik wil ook een korte klus organiseren!

Wil je geen korte klus organiseren, maar een korte klus dóén met jouw groep? En net zoveel impact maken als bijvoorbeeld de studenten van Phileas Fogg? Bekijk dan de pagina over korte klussen voor groepen. Of bekijk gelijk de vacatures die op dit moment open staan en hierbij passen!

Lees ook:

Scroll naar boven