“Coachingsprogramma ‘Vrijwilligers Werven’ heeft me veel opgeleverd!” – Social Work Breda

MOOIWERK organiseert regelmatig coachingsprogramma’s. Alles om ervoor te zorgen dat vrijwilligers komen, blij zijn en blijven. Nu kunnen we daar zelf over vertellen. Maar nog veel leuker is het, om iemand aan het woord te laten. Een organisatie die heeft meegedaan en vertelt wat het hen heeft opgeleverd. Chantal van Vegten (Social Work) vertelt wat deelname aan het coachingsprogramma haar heeft opgeleverd en waarom ze meedoen aan alle Bredase vrijwilligersorganisaties aan zou raden.

Dit ben ik + dit zijn wij!

“Ik ben Chantal van Vegten, werkzaam bij Social Work Breda als Coordinator van “Jouw Kind Is Uniek”. Social Work Breda is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken op het gebied van opvoeden, opgroeien en leefbaarheid in Breda. Jouw Kind Is Uniek richt zich op ouders van kinderen met autisme.

Hierom heb ik meegedaan met het coachingsprogramma Vrijwilligers Werven…

Ik heb me destijds aangemeld om eens wat inspiratie op te doen met betrekking tot het werven van vrijwilligers. Al jarenlang doe ik dat op mijn eigen manier. Soms met resultaat, en soms helaas niet. Welke paden kan ik nog meer bewandelen in het werven van vrijwilligers?

…En dit heeft ons opgeleverd!

Het volgen van het programma van MOOIWERK heeft me als eerste veel enthousiasme opgeleverd. Het heeft me in contact gebracht met meerdere vrijwilligersorganisaties. En het gevoel gegeven dat we samen in de stad nog meer kunnen betekenen als we samenwerken. Daarnaast heb ik veel goede tips en adviezen gekregen over welke manieren er zijn om vrijwilligers te werven. En dit heeft me ook weer aan het denken gezet. Zo fijn: even uit je werk gehaald worden om vanuit een helikopterview weer opnieuw ernaar te kijken!

Door de medewerkers van MOOIWERK te ontmoeten tijdens het programma, weet ik ze nu echt te vinden. Het maakt dat ik nu af en toe bel, of een afspraak maak om ze even mee te laten denken. Tot nu toe levert het me veel inspiratie op en dat brengt veel leuke nieuwe ideeën. Meedoen dus!


Wil jij – net als Chantal van Social Work – ook meer leren tijdens het coachingsprogramma van MOOIWERK? Schrijf je dan hier in voor het exclusieve Verdubbelingprogramma!

Scroll naar boven