Belcrum Beach vertelt: “Dit jaar 22 nieuwe vrijwilligers!”

Soms hoor je van die verhalen. Héle mooie verhalen. Waar de dankbaarheid vanaf straalt. Die verhalen herinneren ons eraan waarom we dit allemaal doen. Elke dag maken we ons samen met onze partners uit Breda hard voor vrijwilligers. Dat ze er zijn, dat het goed met ze gaat én blijft gaan. Annemiek en Carola vormen samen met Wil-Lou de werkgroep Vrijwilligers van Belcrum Beach. Zij waren zo tof om hun succesverhaal met ons te delen!

“Dankzij MOOIWERK kunnen wij onze taak beter doen, voelen we ons gesteund en zijn we opgenomen in een mooi netwerk van mensen van allerlei pluimage, met goede ideeën en een sociaal hart.”

Ons begin bij Belcrum Beach

“Allebei relatief nieuw op het strand, maar zeker ook in een dergelijke functie, begonnen we aan een taak waarvan we de inhoud nog niet zo goed kenden. We leerden elkaar kennen, de organisatie, de geschreven én ongeschreven regels en vooral elkaar waarderen en vertrouwen. We hebben in de zomermaanden dagelijks overleg en bespreken alles wat met de vrijwilligers op Beach te maken heeft. Daarbij hebben we de taken zo verdeeld dat we allebei doen wat ons het beste past. We noemen onszelf 4 armen 4 benen omdat we echt als één team functioneren.”

Wat doen we daar?

Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor het werven én behouden van vrijwilligers, de begeleiding en communicatie en natuurlijk zorgen dat ze het naar hun zin hebben, dat ze zich gewaardeerd en betrokken voelen, en ook dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. We organiseren af en toe een borrel, een BBQ en een workshop en houden ons dagelijks bezig met het rooster. Onze grootste uitdaging is dat we er altijd voor moeten zorgen dat we genoeg mensen hebben op het strand om de gasten te ontvangen en van drankjes te voorzien.  We hebben momenteel 83 vrijwilligers waarvan de meesten bardiensten draaien, maar we hebben ook een tuin te onderhouden, een team voor de programmering, de communicatie en de kidscluBB, daarom zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom.

“MOOIWERK heeft ons echt geholpen!”

MOOIWERK kenden we wel, vooral omdat je daar een vacature kon plaatsen. Steeds vaker werden we echter uitgenodigd om mee te doen en mee te denken. Zo namen we deel aan de Omdenkshow en verschillende lessen over Vrijwilligers Werven. Hier leerden we om een vacaturetekst te maken die wél werkt. Het resultaat tot nu toe: we hebben al 22 nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen dit jaar! Deze zomer doen we ook mee met het zomerprogramma van MOOIWERK, waarbij we voor de vrijwilligers van Breda een workshop strandtasjes maken organiseren.

Door deel te nemen aan de evenementen en trainingen die MOOIWERK organiseert, maakten we zowel online als offline kennis met mensen in allerlei functies bij andere vrijwilligersorganisaties. Zo werden we door de gemeente betrokken bij het netwerk vrijwilligen én het uitvoeringsplan vrijwilligersondersteuning in Breda.

Dankzij MOOIWERK kunnen wij onze taak beter doen, voelen we ons gesteund en zijn we opgenomen in een mooi netwerk van mensen van allerlei pluimage, met goede ideeën en een sociaal hart. Vrijwilligerswerk is een hele waardevolle tijdsbesteding, niet alleen voor de organisatie of persoon waar je dat voor doet, maar zeer zeker ook voor jezelf!


Wil jij ook graag gebruikmaken van de diensten van MOOIWERK? Bekijk hier wat we doen voor vrijwilligersorganisaties!

Scroll naar boven