Gezocht! Filmpjes van vrijwilligers(werk) en workshops

MOOIWERK is op zoek naar filmpjes! Help jij ons mee?

Om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk, moet je laten zien hoe leuk het is. En hoe doe je dit beter dan door bewegend beeld? MOOIWERK doet een oproep aan alle Bredase vrijwilligers om hun telefoon erbij te pakken. Doe dit tijdens een workshop (bijvoorbeeld met het zomerprogramma) of tijdens vrijwilligerswerk. Film je omgeving, je mede-vrijwilligers, jezelf… Wat je maar leuk vindt! Verras ons met de leukste, mooiste, meest onroerende of grappigste video’s.

Stuur je beeldmateriaal naar communicatie@mooiwerkbreda.nl – En wie weet zie jij jezelf terug op onze social media! Let op: door je filmmateriaal op te sturen, ga je akkoord dat we het gebruiken en/of publiceren voor de doeleinden van MOOIWERK.

Tips om te filmen met je smartphone

Hier zijn 11 tips om goed te kunnen filmen met je smartphone:

  1. Stabiliteit: houd je smartphone zo stabiel mogelijk tijdens het filmen. Gebruik beide handen of gebruik een smartphone-statief (als je die hebt).
  2. Goede belichting: zorg voor genoeg licht tijdens het filmen. Film bij voorkeur in goed verlichte omgevingen.
  3. Scherpstellen: tik op het onderwerp op het scherm van je smartphone om te zorgen dat het goed scherp is voordat je begint met filmen. Dit helpt om een scherpe en duidelijke opname te krijgen.
  4. Compositie: denk na over de compositie van je beeld. Gebruik de regel van derden, door belangrijke elementen op de kruispunten van denkbeeldige lijnen te plaatsen, dit zorgt voor een gebalanceerde compositie.
  5. Vloeiende bewegingen: maak rustige en vloeiende bewegingen met je smartphone tijdens het filmen. Vermijd schokkerige bewegingen om je beeldmateriaal professioneler te laten ogen.
  6. Geluidskwaliteit: zorg voor goede geluidskwaliteit door te filmen in een rustige omgeving en dicht bij de geluidsbron te blijven. Vermijd ook het bedekken van de microfoon op je smartphone met je vingers.
  7. Niet (te veel) zoomen: probeer het gebruik van de digitale zoomfunctie op je smartphone te beperken. Het kan de beeldkwaliteit negatief beïnvloeden. Het is beter om dichterbij het onderwerp te komen voor een betere kwaliteit.
  8. Film in landschapsmodus: houd je smartphone horizontaal (in landschapsmodus) tijdens het filmen. Dit zorgt voor een breder gezichtsveld en past beter bij de meeste kijkervaringen.(tenzij je kiest voor een andere modus vanwege social media gebruik – Instaverhaal bijvoorbeeld).
  9. Als je wilt dat je niet tijdens het filmen meldingen krijgt of gebeld wordt, zet je telefoon in vliegtuigmodus.
  10. Oefen en experimenteer: de beste manier om beter te worden in het filmen met je smartphone ,]is door te oefenen en te experimenteren. Probeer verschillende technieken en stijlen uit om je vaardigheden te ontwikkelen.
  11. Verstuur je filmpjes niet via WhatsApp want deze app comprimeert je beelden. Kort gezegd: WhatsApp zet je beelden om in een lagere kwaliteit. Dus aanleveren via bijvoorbeeld airdrop of uploaden naar een cloud oplossing of direct met een kabeltje op een labtop.
  12. En eigenlijk de belangrijkste tip of misschien een open deur: vraag jezelf af of iets interessant is om te filmen.

 

 

Scroll naar boven