MOOI, Breda! | @Breda Barst

Er zijn bijna 2.000 (!) plekken in Breda waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Veel hè? MOOIWERK laat je deze plekken zien – in de nieuwe rubriek MOOI, Breda! Lees mee en ontdek hoe divers vrijwilligerswerk is in onze stad.

Breda Barst is een jaarlijks muziekevenement in Breda. Het vindt altijd plaats in het derde weekend van september. De locatie van het evenement is in Park Valkenberg. Het park wordt dan omgetoverd in een waar festivalterrein. Er hangen lampjes in de bomen, de biertaps stromen lekker door en natuurlijk is er veel live muziek. Regionaal en lokaal talent staan op het podium, net als gevestigde artiesten. Van pop, rock en metal, tot punk, elektro, hiphop, dance en theater: er is voor ieder wat wils.

Het festival werd voor het eerst gehouden op 24 juni 1995. Sindsdien stonden er een hoop artiesten op het podium: Jett Rebel, Navarone, Therapy?, My Baby, Hardwell, Goose, Racoon, The Boxer Rebellion, Kris Kross Amsterdam, Dio, The Kik, Extince, Go Back To The Zoo, Triggerfinger en meer.

Kom je voor de muziek of voor de gezelligheid? Met je vrienden of met je kinderen? Uit Breda of ver daarvandaan? Breda Barst is voor iedereen! Het is het grootste, gratis toegankelijke festival van de regio. En dat kan alleen dankzij – juist – vrijwilligers!

©Peter de Jong

Geen Breda Barst, zonder vrijwilligers

Iedereen kan, zonder een kaartje te kopen, genieten van Breda Barst. Dat lukt alleen omdat de hele organisatie uit vrijwilligers bestaat.

Wil jij weten hoe het er bij een festival achter de schermen aan toegaat? Dan is vrijwilligerswerk bij Breda Barst de perfecte manier om werkervaring op te doen! Je krijgt een mooi crew-shirt en toegang tot de backstage area’s. Ook héél leuk: het vrijwilligersfeest eind september. Knallen met z’n allen! Denk verder aan helpen met dingen als deze:

  • Op- en afbouw
  • Barmedewerkers
  • Munten verkopen
  • Stagehanden
  • Bewaken in- en uitgang
  • Marketing/communicatie
  • Werken met kinderen (miniBarst)
  • En meer…

Vrijwillig is natuurlijk niet vrijblijvend. Je rekent op elkaar en komt je afspraken na. Want alleen zo wordt het een succes. Bekijk actuele vacatures hier.

Mis niets en volg Breda Barst op social media!

👉 FB: @bredabarst
👉 IN: @bredabarst
👉 www.bredabarst.nl

Bekijk hier de video van Linda; zij was vrijwilliger bij Breda Barst in 2019.

Scroll naar boven