MOOI, Breda! | @FAMEUS

fameus vrijwilligerswerk

Er zijn bijna 2.000 (!) plekken in Breda waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Veel hè? MOOIWERK laat je deze plekken zien – in de rubriek MOOI, Breda! Lees mee en ontdek hoe divers vrijwilligerswerk is in onze stad.

Over FAMEUS

Als mensen een beperking of een psychische kwetsbaarheid hebben, kunnen ze misschien niet (meer) goed meedraaien in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan iemand met een depressie, trauma, of een burn-out. Hier rust vaak een taboe op.

Iedere kwetsbaarheid is anders. FAMEUS biedt een centrum voor herstel en ervaringsdeskundigheid. Het is een plek waar mensen nieuwe mogelijkheden kunnen ontdekken. Je mag er zijn wie je bent. Het is een plek waar je je veilig voelt en vooral: waar respect voor elkaar voorop staat. FAMEUS is onderdeel van de GGZ heeft locaties in Baarle-Nassau, Tilburg en… Breda!

FAMEUS vindt het belangrijk dat alle mensen de kans krijgen om zelf aan hun gezondheid te werken. Een gezondheid waarbij het niet alleen gaat over beperkingen en kwetsbaarheid, maar over je:

  • Herstel
  • Ontwikkeling
  • Ontplooiing

FAMEUS, dankzij vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter FAMEUS. Zonder vrijwilligers, kunnen zij niet doen wat ze doen. De meeste vacatures die je er vindt, zijn dan ook vrijwillige functies. Leuk weetje: doe je vrijwilligerswerk bij FAMEUS, dan kun je na een tijd een arbeidscontract krijgen voor een overzichtelijke periode. Je combineert dan werken en leren en een zogenaamd ‘traineeship’.

Ook vrijwilliger worden?

Op de website vind je een overzicht van het vrijwilligerswerk bij FAMEUS op verschillende vlakken. Wat dacht je van administratie, communicatie, het geven van een gastles of het organiseren van de inloop? Het is heel erg breed. Dat is ook het mooie aan vrijwilligerswerk: je mag ergens beginnen en erachter komen of het bij je past!

Volg FAMEUS via:
https://centrum-fameus.nl/

Lees ook: het interview van vrijwilliger Stephanie Beerens. Zij is vrijwilliger bij FAMEUS en ziet dat als mooie opstap na haar burn-out.

MOOI MENS gezien! #36 | Stephanie

Scroll naar boven