MOOI, Breda! | @ Stichting Kielegat

kielegat vrijwilligerswerk breda

Er zijn bijna 2.000 (!) plekken in Breda waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Veel hè? MOOIWERK laat je deze plekken zien – in de rubriek MOOI, Breda! Lees mee en ontdek hoe divers vrijwilligerswerk is in onze stad.

Stichting Ut Kielegat

In het bruisende Kielegat veranderen de straten in een zee van kostuums en confetti, terwijl de rood en oranje sfeer zich als een golf door ut Kielegat verspreidt…

Jij staat met een biertje in je hand lekker te hossen op de Markt. Of je vergaapt je aan de wagens die aan je voorbijgaan tijdens de Grote Optocht op maandag. Je zet je eigen plezier voorop, maar weet je ook wie jouw plezier nog meer voorop zet?  Stichting Kielegat! Stichting Kielegat organiseert met ruim 300 (!) vrijwilligers alles rondom het Bredase carnaval. Zonder de hulp van honderden vrijwilligers zouden zij niet elk jaar zo’n mooie carnaval kunnen vieren in Ut Kielegat. Het is mooi om dit zichtbaar te maken, zodat we hier stil bij kunnen staan! Wij zijn fan van die mooie Kielegatters.


Wat doen ze daar dan?

  • Het bruisende stuiterbal mee helpen organiseren
  • Als soesjef nieuwe leden werven
  • Geldbussenschudden en zo wat duiten verzamelen
  • Technische ondersteuning bieden bij alles rondom carnaval
  • De optocht jureren, want welke wagen wint?!
  • En nog veel, veel meer!


Ook vrijwilliger worden?

Lijkt jou het leuk om eens op een andere manier carnaval te beleven? Om nieuwe vrienden te maken waarmee je de leutigste evenementen organiseert? Of ervoor zorgt dat de organisatie achter de schermen op rolletjes loopt? Dan zoekt Stichting Kielegat jou!

Op de website vind je een overzicht van het vrijwilligerswerk bij Ut Kielegat die beschikbaar zijn. Zit er iets voor je bij? Of wil je liever een open gesprek om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook! Stuur in beide gevallen een e-mail naar hr@kielegat.nl en ze nemen snel contact met je op.


Volg ’t Kielegat op social media

FB: @StichtingKielegat
IN: @stichting_kielegat
https://web.kielegat.nl/

Lees ook: het interview van vrijwilliger Iris van der Woude. Zij is al jarenlang vrijwilliger bij ’t Kielegat!

MOOI MENS gezien! #35 | Iris

Scroll naar boven