MOOI MENS gezien! l #15 Anja

MOOIWERK stelt je elke maand voor aan een inspirerend mens. Een MOOI MENS! Iemand die vrijwilligerswerk doet. Voor een ander, maar vooral ook voor zichzelf. Want van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!

Deze maand staat Anja in de spotlights. En dit verhaal is extra bijzonder, want zij doet niet alleen vrijwilligerswerk op verschillende plekken in Breda … Maar zij werkt ook als vrijwilliger bíj MOOIWERK! Dat legt ze natuurlijk graag even aan je uit. “Bij MOOIWERK help ik Bredanaars aan passend vrijwilligerswerk”

Anja, vertel eens wat over jezelf!

“Ik ben Anja Wassing, ik ben 66 jaar en woon in Breda. Ik hou van reizen, nieuwe dingen leren en nieuwe mensen ontmoeten. Vanaf mijn 12e doe ik al verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Op die leeftijd ben ik begonnen als leidster bij de kabouters en kreeg ik de smaak te pakken. Na mijn studie Andragogiek in Nijmegen ben ik terechtgekomen in het onderwijs. Hierna ben ik directeur /bestuurder geworden en heb verschillende bestuursfuncties gehad, betaald maar ook vrijwillig! Ook nu ben ik naast mijn vrijwilligerswerk bij MOOIWERK, voorzitter bij de Zonnebloem en bestuurslid communicatie bij Stichting ABC. Bij MOOIWERK doe ik veel verschillende dingen, maar voornamelijk heb ik persoonlijk contact met de nieuwe aanmelders voor vrijwilligerswerk. Ik heet ze welkom, maak ze wegwijs en help ze bij het vinden van passend vrijwilligerswerk.”

Welke rol heeft MOOIWERK hierin gespeeld voor jou?

Op een vrijwilligersmarkt maakte ik kennis met MOOIWERK en met alles wat zij kunnen betekenen voor mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor de stad Breda. Na verschillende cursussen gedaan te hebben, zowel online als offline, werd ik enthousiast. Toen ik de vacature voor het vrijwilligersteam binnen MOOIWERK zag, heb ik gesolliciteerd. Na een fijn gesprek en een inwerkperiode ben ik aangenomen. Naast mijn vrijwillige bestuursfuncties vind ik het ook fijn om uitvoerend en in teamverband bezig te zijn en hierbij te werken aan de basis van het vrijwilligerswerk. Op het kantoor voel ik mij als een vis in het water.

Wat vind je het leukst aan je vrijwilligerswerk?

Het leukste aan het vrijwilligerswerk vind ik, dat ik continu nieuwe mensen leer kennen. Dat ik organisaties verder kan helpen met de ervaringen die ik in mijn leven heb opgedaan. Bestuursfuncties zijn niet altijd even populair maar juist hier leer je anderen de ruimte en aandacht te geven om samen de organisatie te verbeteren. Je leert organiseren, op een podium te staan en met elkaar nieuwe plannen te maken. Je haalt zo het beste uit de mens maar ook uit de organisatie! Je hoeft echt niet alles te weten maar wat wel heel belangrijk is, is dat je aandacht hebt voor je omgeving. Voor jonge mensen kan dit een waardevolle toevoeging zijn aan hun CV.

Welk moment is je het meest bijgebleven?

Als bestuurslid bij ABC heb ik het initiatief genomen om de ondersteuners met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen ze elkaar leren kennen, helpen en ervaringen & inzichten delen. Eerst liep dit via het bestuur; zij hadden contact met iedereen. Als bestuurslid ben je eigenlijk meer ondersteuner dan leider. Er is vaak zoveel ervaring en er zijn zoveel ideeën en kennis in een organisatie. Maak hier gebruik van!

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die nog twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen?

Kom op! Doe het gewoon, blijf actief, blijf leren, jij hebt heel wat te brengen maar er valt ook veel te halen. Je doet zulke waardevolle ervaringen op! Ga uit je comfortzone. Je ontdekt kanten van jezelf die je niet kent. Oud of jong, student of gepensioneerd, voor iedereen is er wel iets wat past. Graag help ik je in deze zoektocht!

________________________________________________________________

Heb jij ook een MOOI verhaal over vrijwilligerswerk, of heb jij een MOOI MENS gezien? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar communicatie@mooiwerkbreda.nl, en wie weet vertellen wij hier straks jouw verhaal!

Wil jij aan de slag als vrijwilliger? Bekijk hier al onze vacatures.

 

Scroll naar boven